Facebookpixel Recept på torskfilé med smörcitronette och broccolisallad - Middagsfrid

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Torskfilé med smörcitronette och broccolisallad

Torskfilé med smörcitronette och broccolisallad

Fisk

Se recept

Torskfilé med smörcitronette och broccolisallad. Ett snabbt recept som går på 20-25 minuter att laga och passar hela familjen! Smaklig måltid.

Instruktioner

Ingredienser

4 port. valfritt gryn

1/2 msk buljongpulver (alt. 1/2 tärning)

ca 600 g torskfilé

4 msk olivolja

1/2 broccoli

1 fp körsbärstomater (250 g)

2 1/2 dl turkisk yoghurt

1 vitlöksklyfta

2 tsk timjan

1 fänkål

1 rödlök

75 g smör

1/2 citron

1/2 msk salvia

Steg 1

Sätt ugnen på 200°.

Steg 2

Gryn (kastrull): Koka valfritt gryn (gärna couscous) till 4 personer med ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning).

Steg 3

Ugnsstekt torsk (ugnsform 20 x 30 cm): Lägg ca 600 g torskfilé i formen. Ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 min.

Steg 4

Broccolisallad (skål): Skär ½ broccoli i bitar och buketter. Kvarta 1 fp körsbärstomater (250 g). Blanda grönsakerna med 2 msk olivolja och ½ tsk salt i skålen. Tillsätt grynen efter att de svalnat något.

Steg 5

Sås (skål): Blanda 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 tsk timjan, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

Steg 6

Smörcitronette (kastrull): Skär 1 fänkål i tunna skivor. Finhacka 1 rödlök. Bryn 75 g smör i kastrullen tills det börjar bli ljusbrunt och doftar nötigt. Lägg i löken, fänkålen, saften från ½ citron, ½ msk salvia, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.

Steg 7

Toppa torsken med smörcitronetten och servera med broccoisalladen och såsen.