Torsk i röd currysås med rödkålssallad | Middagsfrid ®

Torsk i röd currysås med rödkålssallad

Fisk

Se recept

Maträtter som går snabbt att laga blir oftast de mest populära i våra kassar. På mindre än 25 min svänger du ihop den här goda rätten med torskrygg i röd currysås.

Ingredienser

4 port valfritt ris

1 fp kokosmjölk, 400 ml

½fp röd currypasta, ca 55 g

1 lime

1 msk majsstärkelse

½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)

ca 500 g torskrygg

1 röd paprika

½ gurka

1 fp strimlad rödkål, 400 g

1 msk olivolja

Steg 1

Koka valfritt ris (gärna basmatiris) till 4 personer.

Steg 2

Torsk i röd currysås (traktörpanna + lock): Vispa ihop 1 fp kokosmjölk (400 ml), 2 dl vatten, ½ fp röd currypasta (55 g), skalet från 1 lime, 1 msk majsstärkelse, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) och ½ tsk salt i pannan. Koka upp och sjud på låg värme i 2 min.

Steg 3

Krydda ca 500 g torskrygg med 2 krm salt. Lägg ner fisken i pannan och sjud under lock i ca 5 min.

Steg 4

Sallad (skål): Strimla 1 röd paprika. Tärna ½ gurka. Blanda med 1 fp strimlad rödkål (400 g), saften från ½ lime, 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

Steg 5

Klyfta ½ lime. Servera fisken i såsen med riset, limeklyftorna och salladen.