Facebookpixel Torsk i citron-och dillsås med kokt potatis - Middagsfrid ®

Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt)Läs mer om erbjudandet här.

Torsk i citron- och dillsås med kokt potatis

Fisk

Se recept

Funderar du också på vad du ska laga till middag ikväll? Testa detta somriga och fräscha recept på torsk i citron- och dillsås med potatis som är klart på endast 20-25 minuter. När du handlar från Middagsfrid kan du dessutom alltid vara säker på att torsken är MSC- och kravmärkt!

Instruktioner

Ingredienser

900 g potatis

1 gul lök

1 gul paprika

300g morötter

1 fänkål

1 msk neutral olja

1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)

3 dl gröddmjölk

2 tsk majsstärkelse

Ca 600g torskfilé

1 citron

20g dill

Steg 1

Koka 900g potatis.

Steg 2

Fisk (traktörpanna + lock): Hacka 1 gul lök. Skär 1 gul paprika och 1 fp morötter (300 g) i 1 cm stora bitar. Finstrimla 1 fänkål. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och fräs grönsakerna på medelhög värme i 3 min.

Steg 3

Tillsätt 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 3 dl gräddmjölk och 2 tsk majsstärkelse i pannan. Koka upp under omrörning tills såsen börjar tjockna.

Steg 4

Skär ca 600 g torskfilé i 5 cm breda bitar. Lägg ner fisken i pannan och sjud under lock i ca 7 min.

Steg 5

Riv skalet och pressa saften från 1 citron över pannan och klipp över 1 fp dill (20 g). Servera fiskpannan med den kokta potatisen.

Sugen på att testa fler recept? Spana in våra recept med fisk här!