
Torsk i citron- och dillsås med kokt potatis
Fisk
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 4
Se recept
Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt). Läs mer om erbjudandet här.
Fisk
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 4
Se recept
900 g potatis
1 gul lök
1 gul paprika
300g morötter
1 fänkål
1 msk neutral olja
1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)
3 dl gröddmjölk
2 tsk majsstärkelse
Ca 600g torskfilé
1 citron
20g dill
Koka 900g potatis.
Fisk (traktörpanna + lock): Hacka 1 gul lök. Skär 1 gul paprika och 1 fp morötter (300 g) i 1 cm stora bitar. Finstrimla 1 fänkål. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och fräs grönsakerna på medelhög värme i 3 min.
Tillsätt 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 3 dl gräddmjölk och 2 tsk majsstärkelse i pannan. Koka upp under omrörning tills såsen börjar tjockna.
Skär ca 600 g torskfilé i 5 cm breda bitar. Lägg ner fisken i pannan och sjud under lock i ca 7 min.
Riv skalet och pressa saften från 1 citron över pannan och klipp över 1 fp dill (20 g). Servera fiskpannan med den kokta potatisen.
Sugen på att testa fler recept? Spana in våra recept med fisk här!