Facebookpixel Tomatsoppa med pesto och focaccia - Middagsfrid ®

Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt)Läs mer om erbjudandet här.

Tomatsoppa med pesto och focaccia

Vegetariskt

Se recept

Nu är maj här vilket innebär att tomater äntligen är i säsong. Tomater är fulla av vitaminer (t.ex. A, C, K och folsyra) samt mineraler så som kalium och magnesium. Utöver detta innehåller de dessutom lykopen som är en kraftig antioxidant och som ger tomaterna dessa röda, fina färg. Vad mer kan man önska sig? Passa på att laga denna goda tomatsoppa med tillbehör idag!

Instruktioner

Ingredienser

3 msk olivolja

2 fp pizzadeg (600g)

1 fp pesto (ca 190g)

2 röda paprikor

1 gul lök

2 msk tomatpuré

2 vitlöksklyftor

2 fp krossade tomater (800g)

1 msk buljongpulver (alternativt 1 tärning)

1 msk honung

1 dl crème fraiche

Steg 1

Sätt ugnen på 200°. Focaccia (ugnsform 20 x 15 cm): Smörj formen med 1 msk olivolja. Öppna 2 fp pizzadeg (600 g) sträck ut degen lite med händerna och lägg de bredvid varandra i formen. Toppa med ¼ fp pesto (ca 50 g), 2 krm salt (alt. 2 nypor flingsalt) och sätt formen mitt i ugnen i 20 min.

Steg 2

Tomatsoppa (stor kastrull): Skär 2 röda paprikor i mindre bitar. Hacka 1 gul lök. Hetta upp kastrullen med 2 msk olivolja. Fräs löken, paprikan, 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt 2 fp krossade tomater (800 g), 6 dl vatten och 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning). Låt koka på medelhög värme 15-20 min. Rör om då och då.

Steg 3

Tomatsoppa forts. (stavmixer): Sänk värmen på kastrullen. Tillsätt ¾ fp pesto (ca 140 g), 1 msk honung, 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Mixa soppan slät med stavmixern.

Steg 4

Skär upp den nybakta focaccian i mindre bitar. Servera soppan direkt ur kastrullen toppa med 2 dl crème fraiche.

För mer spännande recept som innehåller tomat, klicka här!