
Tomatsoppa med pesto och focaccia
Vegetariskt
Tillagningstid: 30-35 min
Antal personer: 4
Se recept
Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt). Läs mer om erbjudandet här.
Vegetariskt
Tillagningstid: 30-35 min
Antal personer: 4
Se recept
3 msk olivolja
2 fp pizzadeg (600g)
1 fp pesto (ca 190g)
2 röda paprikor
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 fp krossade tomater (800g)
1 msk buljongpulver (alternativt 1 tärning)
1 msk honung
1 dl crème fraiche
Sätt ugnen på 200°. Focaccia (ugnsform 20 x 15 cm): Smörj formen med 1 msk olivolja. Öppna 2 fp pizzadeg (600 g) sträck ut degen lite med händerna och lägg de bredvid varandra i formen. Toppa med ¼ fp pesto (ca 50 g), 2 krm salt (alt. 2 nypor flingsalt) och sätt formen mitt i ugnen i 20 min.
Tomatsoppa (stor kastrull): Skär 2 röda paprikor i mindre bitar. Hacka 1 gul lök. Hetta upp kastrullen med 2 msk olivolja. Fräs löken, paprikan, 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt 2 fp krossade tomater (800 g), 6 dl vatten och 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning). Låt koka på medelhög värme 15-20 min. Rör om då och då.
Tomatsoppa forts. (stavmixer): Sänk värmen på kastrullen. Tillsätt ¾ fp pesto (ca 140 g), 1 msk honung, 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Mixa soppan slät med stavmixern.
Skär upp den nybakta focaccian i mindre bitar. Servera soppan direkt ur kastrullen toppa med 2 dl crème fraiche.
För mer spännande recept som innehåller tomat, klicka här!