Enchiladas

Tacorullar med majssallad och avokadoröra

Vego

Se recept

Ingredienser

1/2 purjolök

1 msk smör

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

400 g valfri veganfärs

1/2 msk paprikapulver

1/2 msk spiskummin

1 tsk kinesisk soja

1 fp tortillabröd

50 g riven ost

1 avokado

2.5 dl turkisk yoghurt

2 tsk vitvinsvinäger

1/2 cosmopolitansallad

300 g körsbärstomater

1 fp majs

1 msk olivolja

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Hacka ½ purjolök. Smält 1 msk smör i stekpannan. Fräs löken, 2 pressade vitlöksklyftor och 2 msk tomatpuré på medelhög värme i 3 min.

Steg 2

Tillsätt ca 400 g veganfärs, ½ dl vatten, ½ msk paprikapulver, ½ msk spiskummin, 1 tsk kinesisk soja och 1 tsk salt i pannan. Låt puttra på medelhög värme i 5 min.

Steg 3

Tacorullar (ugnsform 20 x 30 cm): Fördela fyllningen i mitten av 1 fp tortillabröd (8 st). Rulla ihop och lägg tacorullarna i ugnsformen med skarven nedåt. Strö över 1/3 fp riven ost (50 g) och gratinera högt upp i ugnen i 10–15 min.

Steg 4

Avokadoröra (skål): Mosa ihop 1 avokado, 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

Steg 5

Sallad (skål): Strimla ½ cosmopolitansallad. Tärna 300 g körsbärskvisttomater. Blanda sallad och tomater med 1 fp avrunnen majs (380 g), 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.

Steg 6

Servera de gratinerade tacorullarna med avokadoröran och salladen.