Facebookpixel Ta vara på julmaten som blir över - Middagsfrid ®

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Ta vara på julmaten som blir över

Artiklar

Läs mer

Dagarna efter julafton finns det i många hushåll kvar mycket mat i kylskåpen. Den här tiden på året slängs tyvärr väldigt mycket av den mat som blivit över från julbordet. Det är självklart förståeligt att de flesta inte har någon större lust att äta julmat flera dagar i rad. Men det finns sätt att ta tillvara på resterna utan att känna att man äter samma sak om och om igen! Här kommer några av våra absolut bästa recept-tips som du kan slänga ihop av det som finns kvar från julbordet.

Dillstuvad potatis med kallrökt/gravad/varmrökt lax. Här kan du ta tillvara på potatis kokt eller okokt, lax och eventuellt dill och grädde.

Grönkålssoppa med ägghalvor. Tar tillvara på rester av potatis, grönkål och ägg.

Pytt i panna. En klassiker för att ta tillvara rester av korv, skinka, köttbullar, kokt potatis och ägg.

Bakad potatis med lax- och skaldjursröra. Ta tillvara på rester av potatis, räkor, lax, lök, och dill. Om man har ägghalvor med räkor över, kan man hacka ner allt och blanda med crème fraiche, majjo eller gräddfil till en röra och äta som fyllning till bakpotatis. En annan variant på fyllning är att hacka överbliven sill och blanda med kokt ägg, crème fraiche, rödlök, och dill. Denna kan man också tänka sig till en liten toast som förrätt.

Pastasås med grädde, grönkål, morötter och tärnad julskinka. Glöm inte grönsakerna bredvid. Satsa på en fräsch sallad till.