Facebookpixel Recept på fläskkotlett med balsamvinäger, tzatziki och potatis - Middagsfrid

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Stekt fläskkotlett med balsamvinäger

Stekt fläskkotlett med balsamvinäger, tzatziki och potatis

Kött Lättlagat

Se recept

Ett lättlagat recept med stekt fläskkotlett, balsamvinägrett, tzatziki, potatis och en fräsch sallad. Mums!

Instruktioner

Ingredienser

900 g potatis

3 msk balsamvinäger

5 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 tsk rosmarin

1 fp rädisor (125 g)

1/2 gurka

1 röd paprika

1/2 fp salladsmix (75 g)

1 fp kikärtor (150 g)

1/2 citron

ca 480 g fläskkotlett

1 msk smör

1 fp tzatziki (350 g)

Steg 1

Koka 900 g potatis.

Steg 2

Balsamvinägrett (liten bunke): Blanda 3 msk balsamvinäger, 3 msk olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk rosmarin, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i bunken.

Steg 3

Sallad (skål): Halvera 1 fp rädisor (125 g). Tärna ½ gurka och 1 röd paprika i 2 cm tärningar. Blanda grönsakerna, ½ fp salladsmix (75 g), 1 fp kikärtor (150 g), saften från ½ citron, 2 msk olivolja och 2 krm salt i skålen.

Steg 4

Kotlett (stekpanna): Krydda ca 480 g fläskkotlett med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Hetta upp pannan med 1 msk smör och stek köttet på medelhög värme i 4–5 min/sida.

Steg 5

Skiva köttet och skeda över balsamvinägretten på köttet. Servera tillsammans med potatisen, salladen och 1 fp tzatziki (350 g).