
Stekt blomkål med kaprismajonnäs
Vegetariskt
Tillagningstid: 25 min
Antal personer: 4
Se recept
Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt). Läs mer om erbjudandet här.
Vegetariskt
Tillagningstid: 25 min
Antal personer: 4
Se recept
4 port. valfritt gryn
1 blomkål
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 fp riven hårdost
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 fp kapris (50 g)
1 tsk dijonsenap
1 3/4 dl neutral olja
1/2 fp körsbärskvisttomater (250 g)
1/2 fp rädisor (65 g)
1/2 fp salladsmix (75 g)
1 fp oliver (240 g)
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 175°.
Koka valfritt gryn (gärna bulgur) för 4 personer.
Blomkål (stekpanna): Skiva 1 blomkål i 4 st skivor. Hetta upp 1 msk smör i pannan. Pressa 2 st vitlöksklyftor i pannan. Stek blomkålsskivorna på medel högvärme. Krydda med 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek i 3 min/sida.
Blomkål fortsättning (ugnplåt+bakplåtspapper): Lägg över blomkålsskivorna på plåten. Strö över 1 fp riven hårdost (50 g). Baka av i ugnen i 10 min.
Kaprismajonnäs (stavmixer + mixerbunke): Tillsätt 1 ägg, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ fp avrunnen kapris (50 g), 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt och 1 ¾ dl neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt.
Sallad (skål): Skär ½ fp körsbärskvisttomater (250 g) och ½ fp rädisor (ca 65 g) i kvartar. Blanda tomaterna och rädisorna med ½ fp salladsmix (75 g), 1 fp oliver (240 g), 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.
Servera blomkålen med majonnäsen, bulgurn och salladen.
Är du nyfiken på fler goda vegetariska recept och råvaror? Beställ hem vår vegokasse!