Facebookpixel Recept Stekt blomkål med kaprismajonnäs - Middagsfrid ®

Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt)Läs mer om erbjudandet här.

stekt blomkål

Stekt blomkål med kaprismajonnäs

Vegetariskt

Se recept

Blomkål som steks i vitlök och toppas med parmesan, himla gott! Receptet innehåller också en syrlig kaprismajonnäs.

Instruktioner

Ingredienser

4 port. valfritt gryn

1 blomkål

1 msk smör

3 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

1 fp riven hårdost

1 ägg

1 tsk vitvinsvinäger

1/2 fp kapris (50 g)

1 tsk dijonsenap

1 3/4 dl neutral olja

1/2 fp körsbärskvisttomater (250 g)

1/2 fp rädisor (65 g)

1/2 fp salladsmix (75 g)

1 fp oliver (240 g)

1 msk olivolja

Steg 1

Sätt ugnen på 175°.

Steg 2

Koka valfritt gryn (gärna bulgur) för 4 personer.

Steg 3

Blomkål (stekpanna): Skiva 1 blomkål i 4 st skivor. Hetta upp 1 msk smör i pannan. Pressa 2 st vitlöksklyftor i pannan. Stek blomkålsskivorna på medel högvärme. Krydda med 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek i 3 min/sida.

Steg 4

Blomkål fortsättning (ugnplåt+bakplåtspapper): Lägg över blomkålsskivorna på plåten. Strö över 1 fp riven hårdost (50 g). Baka av i ugnen i 10 min.

Steg 5

Kaprismajonnäs (stavmixer + mixerbunke): Tillsätt 1 ägg, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk vitvinsvinäger, ½ fp avrunnen kapris (50 g), 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt och 1 ¾ dl neutral olja i bunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixerstaven uppåt.

Steg 6

Sallad (skål): Skär ½ fp körsbärskvisttomater (250 g) och ½ fp rädisor (ca 65 g) i kvartar. Blanda tomaterna och rädisorna med ½ fp salladsmix (75 g), 1 fp oliver (240 g), 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.

Steg 7

Servera blomkålen med majonnäsen, bulgurn och salladen.

Är du nyfiken på fler goda vegetariska recept och råvaror? Beställ hem vår vegokasse!