Spöken, pumpor & häxor - dags för Halloween! | Middagsfrid ®

Spöken, pumpor & häxor – dags för Halloween!

Övrigt

Läs mer

Halloween

Halloween har sitt ursprung på Irland och kom till USA i mitten av 1800-talet. I Sverige går åsikterna ofta isär om när Halloween egentligen ska firas. Men det finns faktiskt ett bestämt datum – det firas alltid den 31 oktober.

Inför halloween fylls butikerna med spindelvävsgirlanger, ansiktsfärger, häxhattar, ballonger och en mängd andra saker som vi kan pynta våra hem och oss själva med. I grönsaksdisken hittar vi stora vackra pumpor som kan bli väldigt dekorativa trots att de oftast blir försedda med ett otäckt urkarvat ansikte.

Välj en paprika

Tycker man att pumpan är för stor (och tung!) att släpa hem går det utmärkt att göra ”pumpa-kopior” av både paprikor, mandariner och apelsiner. De orangea paprikorna blir väldigt lika pumpor om man skär av toppen så det blir som ett lock, tar ur kärnhuset och sen skär ut ögon, näsa och mun. Använd en liten vass kniv så blir det snyggt och dekorativt.

Fyllda paprikor

Att göra halloweenpaprikor och sedan fylla dem med t.ex. pastasallad, spagetti och köttfärssås eller ris och köttfärs är ett kul sätt att servera middagen på till barnen. Man kan även använda pumpapaprikor och servera andra grönsaker i, det ser både roligt ut och är väldigt festligt. Skär stavar av gurka, morötter och kålrabbi och ställ i pumpapaprikorna. Med en god dipp blir det en hit på halloweenfesten. På vår blogg hittar du ett härligt recept på fyllda paprikor, helt veganska till och med!

Godis eller bananer

Halloween innebär ju i regel en hel del godis också och vem gillar inte marängspöken med små chokladprickar till ögon? Ett nyttigare alternativ att duka fram på godisbordet är spökbananer. Du gör dem genom att skala och dela bananer på mitten. Ställ snittytan nedåt och tryck i russin som ögon och mun. Apelsiner och mandariner går ju också att göra pumpaansikten av. Skär ut ögon, näsa mun i skalet med en vass kniv så vips har du lite roligare mandariner till halloweenkalaset!