Facebookpixel Recept på panerad kycklingschnitzel med vitlökssmör - Middagsfrid

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Snabbpanerad kycklingschnitzel med vitlöks- och persiljesmör

Fågel

Se recept

Instruktioner

Ingredienser

50 g + 3 msk smör

500 g palsternacka

1 bakpotatis

1 bit rotselleri (300 g)

4 msk olivolja

1 tsk rosmarin

1 tsk timjan

½ kruka persilja

1 vitlöksklyfta

600 g kycklingfilé

2 dl ströbröd

400 g tomater (4–5 st)

50 g rödlök (½–1 st)

½ ekbladssallad

1 tsk balsamvinäger

1 citron

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Ta fram 50 g smör.

Steg 2

Rotfrukter (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär palsternackan, skala och skär bakpotatisen och rotsellerin i 2 cm breda stavar. Blanda på plåten med 2 msk olivolja, 1 tsk rosmarin, 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.

Steg 3

Vitlök- & persiljesmör (skål): Finhacka ½ kruka persilja och blanda i skålen med 1 pressad vitlöksklyfta, det tempererade smöret, 2 krm salt och 1 krm svart peppar. Ställ åt sidan.

Steg 4

Schnitzel (stekpanna + 1 tallrik): Skär kycklingfilén i 2 cm breda skivor och lägg på en skärbräda. Banka skivorna lätt med undersidan av en kastrull eller stekpanna tills de blir ca ½ cm tunna. Krydda kycklingen runtom med 1 tsk salt. Häll upp 2 dl ströbröd i tallriken och vänd kycklingskivorna i ströbrödet så det täcker.

Steg 5

Smält 2 msk smör i pannan och stek kycklingen på medelhög värme, ca 4 min/sida. Tillsätt 1 msk smör till andra stekomgången.

Steg 6

Under tiden – Tomatsallad (skål): Tärna tomaterna och skär rödlöken i tunna halvmånar. Strimla ekbladssalladen och blanda allt med 2 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger och 2 krm salt i skålen.

Steg 7

Klyfta citronen. Servera de stekta schnitzlarna med rotfrukterna, smöret, tomatsalladen och citronklyftorna.