
Snabbpanerad kycklingschnitzel med vitlöks- och persiljesmör
Fågel
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Fågel
Se recept
50 g + 3 msk smör
500 g palsternacka
1 bakpotatis
1 bit rotselleri (300 g)
4 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
½ kruka persilja
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
2 dl ströbröd
400 g tomater (4–5 st)
50 g rödlök (½–1 st)
½ ekbladssallad
1 tsk balsamvinäger
1 citron
Sätt ugnen på 225°. Ta fram 50 g smör.
Rotfrukter (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär palsternackan, skala och skär bakpotatisen och rotsellerin i 2 cm breda stavar. Blanda på plåten med 2 msk olivolja, 1 tsk rosmarin, 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.
Vitlök- & persiljesmör (skål): Finhacka ½ kruka persilja och blanda i skålen med 1 pressad vitlöksklyfta, det tempererade smöret, 2 krm salt och 1 krm svart peppar. Ställ åt sidan.
Schnitzel (stekpanna + 1 tallrik): Skär kycklingfilén i 2 cm breda skivor och lägg på en skärbräda. Banka skivorna lätt med undersidan av en kastrull eller stekpanna tills de blir ca ½ cm tunna. Krydda kycklingen runtom med 1 tsk salt. Häll upp 2 dl ströbröd i tallriken och vänd kycklingskivorna i ströbrödet så det täcker.
Smält 2 msk smör i pannan och stek kycklingen på medelhög värme, ca 4 min/sida. Tillsätt 1 msk smör till andra stekomgången.
Under tiden – Tomatsallad (skål): Tärna tomaterna och skär rödlöken i tunna halvmånar. Strimla ekbladssalladen och blanda allt med 2 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger och 2 krm salt i skålen.
Klyfta citronen. Servera de stekta schnitzlarna med rotfrukterna, smöret, tomatsalladen och citronklyftorna.