Påskbord

Släng inte resterna från Påskbuffén

Övrigt

Läs mer

Handlade du hem för mycket mat till påskhelgen?

En stor mathelg som påsken innebär ofta att det finns rester av lagad mat kvar i kylskåpet tillsammans med lite olika typer av råvaror. Ofta räcker inte resterna från en och samma middag till ytterligare en middag, men tillsammans med lite nya råvaror eller genom att lägga ihop flera rester från flera olika middagar så kan man trolla ihop en bra måltid.

Kasta inte resterna, de kan bli en bra grund till en helt ny måltid.

Finns det okokta ägg över, kanske några ostkanter och lite olika sorters grönsaker som behöver användas upp? Då kan du göra en god och matig omelett. Potatis kan tärnas och stekas med bitar av kyckling och lite slantade rotfrukter och vips så har du en härligt hemlagad pyttipanna. Sill kan läggas
på bröd tillsammans med skivad potatis. Toppa med gräddfil eller crème fraiche och klipp över lite gräslök så har du en god och matig lunchsmörgås.

Se över vad du har

Titta igenom kylen och plocka fram lite av varje, så kan du göra en plockmåltid av lite olika rätter. När resterna behöver ätas upp, måste inte alla runt bordet äta exakt samma sak. Ställ fram allt som finns kvar i kyl och skafferi och gör en härlig plockbuffé. Koka till lite pasta, ställ fram bröd, smör och ost som tillbehör. En del rester går kanske att frysa in och göra matlådor av. Perfekta att ta fram den där kvällen när man inte hinner laga middag. Tänk kreativt så minimera du garanterat matsvinnet!