Skolstart och nya rutiner

Övrigt

Läs mer

Nya pennor, block och pennskrin. Doften av nya skor och en ny fin väska. Den pirriga känslan av att starta något nytt, den bär vi nog alla med oss när vi efter sommarsemestern återvänder till jobb och skola, för att starta en ny termin.

Skolstarten innebär samtidigt en återvändo till vardagen och rutiner som måste sättas för hela familjen. Vem hämtar och lämnar, vem skjutsar till träning, vem tvättar och vem står för planering och inköp av middagsmaten? Matinköp och planering av middagsmaten är en tidsdrivande faktor i vardagen. För att spara mycket tid och förvånansvärt mycket pengar, är det bra att planera vad man ska äta för en hel vecka i förväg.

Väljer du att beställa färdigplanerade matkassar, ja då är ju allt löst på en och samma gång. Variation av råvaror och artiklar, hållbart planerat så alla varor går åt under veckan, grönsaker som är i säsong och goda inspirerande recept. Att du sen får allt hemkört till dörren, gör att du undviker de korta men kostsamma besöken till mataffären.

Melliskassen har självklart också fått ny kostym till terminsstarten. Nya fräscha recept som du lätt gör i ordning, fryser in eller ställer i kylen. Kassen innehåller också några ”färdiga” tillval – lätt för små hungriga magar att ta till när hungern måste stillas, innan det är dags för middag.