Vår matfilosofi | Middagsfrid Matkassar med recept

VÅR MATFILOSOFI

Vår matfilosofi grundar sig i behovet av riktigt bra och goda middagar, ”hjärtemat” som vi gärna kallar det.

När vi planerar våra middagar och veckomenyer har vi alltid ett stort klimat – och hållbarhetsfokus. Vår ambition är att allt ska gå åt i din matkasse då vi inte vill att du ska behöva slänga mat. Alla råvaror är valda utefter säsong och vi väljer alltid svenska grönsaker i mån av tillgång. Vi levererar därför inga råvaror som har flygtransporterats till Sverige.

Våra recept lagas från grunden med färska råvaror. Vi undviker onödiga tillsatser, d.v.s. E-nummer och andra industriella ingredienser såsom aromer och modifierad stärkelse. Det beror dels på att vi vet för lite om effekterna av de kemikalier som används i livsmedel, men också för att de ofta används för att kamouflera en sämre råvara. Läs mer om hur vi tänker kring tillsatser och e-ämnen här. 

När vi använder halvfabrikat som till exempel en färdig tomatsås, väljer vi en produkt som håller hög kvalité och som är utan onödiga tillsatser.

GRÖNSAKER
I våra kassar har vi en stor mängd grönsaker med en bred variation och olika tillagningssätt, för att du ska få ny inspiration och upptäcka hur gott det kan vara med grönsaker. Alla grönsaker är självklart utvalda efter säsong.

FISK
Fisk väljer vi alltid utefter Världsnaturfondens fiskguide som bland annat tar hänsyn till överfiske och tveksamma fiskemetoder. Rödlistad fisk förekommer därför aldrig i våra kassar och vi har dessutom total spårbarhet på var fisken vi levererar är fångad.

KÖTT & FÅGEL
Vi väljer alltid kött och fågel som är färskt och från Sverige. Vid säsong försöker vi variera med vilt – och lammkött.

MEJERIVAROR
Vi väljer svenska och ekologiska mejerivaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi väljer helt bort lightprodukter eftersom de ofta innehåller tillsatser, vi späder hellre ut mejerivaror som har en högre fetthalt med vatten eller mjölk.

Vi på Middagsfrid bryr oss om både hönorna och våra kunder och det är därför ni endast hittar svenska ekologiska ägg från frigående höns i våra kassar.

SKAFFERIVAROR
För att inte fylla ditt skafferi med nya kryddburkar varje vecka, behöver du ha en del kryddor och skafferivaror hemma. Med varje leverans skickar vi minst ett kolhydrattillbehör, exempelvis pasta, gryn eller potatis.

Läs mer om vad du behöver ha hemma här.