Från ditt kök

Salt, peppar, olja och ris är exempel på så kallade "basvaror" som du kan tänkas behöva ha hemma för att laga din matkasse. Inför din matkasseleverans får du alltid ett mail med vad du behöver ha hemma inför den kommande veckan.

Detta behöver du ha hemma nästa vecka

detta behöver du ha hemma

Du får det mesta du behöver för att laga våra recept i matkassen, men vissa varor räknar vi med att ni har hemma. Annars skulle du snart ha hela skafferiet fyllas med kryddburkar, vinägerflaskor och halvfulla rispaket m.m.

Vi levererar i regel två kolhydrattillbehör i kassen, t.ex. potatis och färsk pasta eller risottoris. Vi rekommenderar oftast vad vi tycker passar bra till recepten men här får du ett utmärkt tillfälle att välja just din favorit.

Nu uppdaterar vi listan på vad du behöver ha hemma. Efter en kundundersökning har vi kunnat utläsa att efterfrågan av nya och spännande recept är större än kravet på ett oförändrat ”basförråd”.

Från och med den 1 januari 2018 kommer nedan artiklar ingå i basförrådet.

  • Gurkmeja
  • Kardemumma
  • Salvia
  • Japansk soja

Vi kommer också ta bort några kryddor som vi märkt inte är lika populära längre och som inte används så frekvent i recepten.

  • Basilika
  • Lagerblad
  • Chilipulver
  • Potatismjöl

Hela listan på vad du kan tänkas behöva ha hemma hittar du här:

KRYDDOR

Salt, peppar, curry, spiskummin, paprikapulver, chilipulver (utgår), oregano, basilika (utgår), timjan, rosmarin, ingefära, lagerblad (utgår), cayennepeppar, kanel, dragon, Sambal oelek, gurkmeja (ny), kardemumma (ny) och salvia (ny) .

MEJERI

Smör, olivolja, 3 dl mjölk, 2 ägg, samt neutral matolja (t.ex. rapsolja).

SMAKSÄTTARE

Balsamvinäger, vitvinsvinäger, vitlök, tomatpuré, socker, senap (svensk senap och dijonsenap), kinesisk soja, grönsaksbuljong, honung, kinesisk soja och japansk soja (ny).

TORRVAROR

Vetemjöl, ströbröd, majsstärkelse eller potatismjöl (utgår), pasta, ris, bulgur eller annat matgryn och bakpulver.

VERKTYG I KÖKET

För att laga Middagsfrids rätter behöver du ha grundläggande köksutrustning såsom kastruller, stekpanna och knivar m.m. Det förekommer även maträtter som kräver stavmixer.

 

Din första matkasse från 299 kr

"Supersmarriga recept som går snabbt att tillreda"
– Tam Ara

Boka idag

Privacy policy, cookies och villkor. Bli affiliate.