Facebookpixel Rotfrukterna kliver fram i finrummen! - Middagsfrid ®

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Rotfrukterna kliver fram i finrummen!

Artiklar

Läs mer

Ingen har väl kunnat missa att årets Nobelbankett gick av stapeln i måndags? Vi vill såklart gratulera alla pristagare men också hylla Tom Sjöstedt som tagit fram årets säsongsbaserade bankettmeny där råvarorna står i fokus! Han har i årets meny valt att lyfta två av säsongens bästa rotfrukter; rotselleri och kålrot. Till huvudrätt serverades nämligen bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin.

Det är på tiden att rotfrukterna får sig ett uppsving! Våra vackra rötter är fulla av både näring och smak, även nu när säsongen för många andra grönsaker börjar ta slut. Rotselleri gör sig lika bra ugnsbakad som i en härlig puré med grädde och en klick smör. Kålrot har en självklar plats i det klassiska rotmoset, men den är minst lika god att tärna och ugnsrosta vid 200˚ i en halvtimme – ett perfekt tillbehör att servera till exempelvis fågel eller lax. Om några veckor spelar kålroten huvudrollen i Flexitariankassen där den får sällskap av grönkålschips, svenska bönor och pepparrot. Eftersom vi älskar rotfrukter låter vi också en underbar bakad rotselleri kröna vårt vegetariska julbord i år!