Rostad pumpa med solroskärnor & senapssås

Vego

Se recept

Dags att fira halloween! Och vad passar bättre då än att äta en härligt matig sallad med pumpa och solroskärnor? Visste du att man kan äta skalet på pumpan? Då sparar du tid på att slippa skala den.

Ingredienser

250 g matvete

½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)

1 butternutpumpa (ca 1,7 kg)

3½ msk olivolja

½ tsk timjan

500 g brysselkål

2 fp halloumi (400 g)

2 dl turkisk yoghurt

2 msk dijonsenap

½ salladshuvud

½ fp körsbärskvisttomater (250 g)

½ fp rostade/saltade solroskärnor (100 g)

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Koka 250 g matvete med ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 2

Rostad pumpa (ugnsplåt + bakplåtspapper): Dela 1 butternutpumpa och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i 1 cm breda skivor (med skalet på) och lägg dem på plåten. Blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk salt, ½ tsk timjan och ½ tsk svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

Steg 3

Halvera och ansa 500 g brysselkål och skär 2 fp halloumi (400 g) i 2 cm tärningar. Ta ut pumpan efter 15 min, lägg på kålen och osten på plåten och ringla över 1 msk olivolja. Rosta i ytterligare 15 min.

Steg 4

Senapssås (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt, 2 msk dijonsenap, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

Steg 5

Sallad (uppläggningsfat): Skär ½ salladshuvud i 2 cm breda strimlor och halvera ½ fp körsbärskvisttomater (250 g). Blanda grönsakerna med matvetet på fatet. Ringla över ½ msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Steg 6

Toppa pumpaplåten med ½ fp rostade/saltade solroskärnor (100 g). Servera med matvetesalladen och senapssåsen vid sidan av.