
Rostad kycklingfilé med broccoli på två vis
Lättlagat
Tillagningstid: 25-30 min
Antal personer: 4
Se recept
Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt). Läs mer om erbjudandet här.
Lättlagat
Tillagningstid: 25-30 min
Antal personer: 4
Se recept
4 portioner valfritt gryn
3 ½ msk olivolja
1 msk kinesisk soja
2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Ca 600 g kycklingfilé
2 broccoli
2 dl lätt crème fraiche
½ citron
1 fp rädisor (125g)
½ fp salladsmix (75 g)
1 tsk balsamvinäger
Sätt ugnen på 225°.
Koka valfritt gryn till 4 personer.
Kycklingfilé (bunke + ugnsplåt +bakplåtspapper): Blanda 2 msk olivolja, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk timjan, 1 tsk rosmarin, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Vänd ner ca 600 g kycklingfilé i marinaden. Lägg kycklingen på ena sidan av plåten och ställ mitt i ugnen i 10 min.
Broccolipuré (kastrull): Koka upp 1 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen. Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Koka broccolin mjuk i vattnet i 10 min.
Skiva 1 broccoli i 2 cm tjocka ”träd”. Lägg på andra sidan plåten med kycklingen och ringla över 1 msk olivolja och ½ tsk salt och ställ tillbaka i ugnen i 15 min.
Broccolipuré forts. (stavmixer): Häll av vattnet från broccolin. Mixa broccolin, 2 dl lätt crème fraiche, 1 tsk timjan, ½ tsk salt, saften från ½ citron och 2 krm svartpeppar i kastrullen.
Sallad (skål): Skiva 1 fp rädisor (125 g) och blanda med ½ fp salladsmix (75 g), ½ msk olivolja och 1 tsk balsamvinäger i skålen.
Servera kycklingen med den rostade broccolin, purén, grynen och salladen.
För fler hälsosamma och goda recept, spana in våra kassar här!