
Rödbetspaj med rosmarin, chèvre & rostade pumpakärnor
Picknick Vegetariskt
Tillagningstid: 35 min
Antal personer: 4
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Picknick Vegetariskt
Tillagningstid: 35 min
Antal personer: 4
Se recept
4 dl dinkelsikt / vetemjöl
100g smör
½ dl + 1 ½ msk olivolja
500g förkokta rödbetor
100g gul lök (1-2 st)
1 kruka rosmarin
1 fp chévreost
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt
1 påse pumpakärnor (50g)
½ plocksallat
1 fp gula körsbärstomater (250g)
1 fp stora vita bönor (380 g)
1 msk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 225°. Pajbotten (bunke + pajform): Blanda 4 dl dinkelsikt/vetemjöl, 2 krm salt, 1 msk vatten, 100 g fint tärnat smör och ½ dl olivolja till en fast deg. Tryck ut degen i formen och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Skiva 500 g förkokta rödbetor tunt. Strimla 100 g gul lök (1–2 st). Riv bladen från ¾ kruka rosmarin och hacka grovt. Skär 1 fp chèvreost i tunna skivor.
Yoghurtblandning (skål): Vispa samman 2 ägg, 2 dl turkisk yoghurt, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
Paj: Blanda betorna, löken och rosmarin i pajskalet och krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll yoghurtblandningen ovanpå och fördela chèvreosten över. Strö över 1 påse pumpakärnor (50 g). Grädda högt upp i ugnen i ca 20 min, tills pajen fått färg. Sätt på grilleffekt de sista 5 min.
Sallad (stor skål): Strimla ½ plocksallat. Halvera 1 fp gula körsbärstomater och skölj 1 fp stora vita bönor. Blanda allt med 1 ½ msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.
Toppa pajen med bladen från ¼ kruka rosmarin och servera med salladen.
Sugen på att testa fler recept med rödbeta? Spana in vårt recept på pizza med rödbetor och getost!