Facebookpixel Recept på rice bowl med knaprig halloumi och sojastekt kål - Middagsfrid

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Rice bowl med knaprig halloumi och sojastekt kål

Rice bowl med knaprig halloumi och sojastekt kål

Vegetariskt

Se recept

En fräsch men mättande rice bowl toppad med knaprig gyllenbrun halloumi, sojastekt kål, syrlig ingefära och annat gott. Serveras även med en chilicrème för en extra härlig kick!

Instruktioner

Ingredienser

4 ägg

4 dl sushiris

1 msk socker

1 msk vitvinsvinäger

1/2 gurka

1 fp rädisor (125 g)

1 fp aioli (220 ml)

1 1/2 tsk sambal oelek

2 msk neutral olja

1 fp strimlad rödkål/grönkål (325 g)

1 vitlöksklyfta

2 msk japansk soja

1 fp halloumi (200 g)

1 msk lag + 1 fp picklad ingefära (190 g)

Steg 1

Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Lägg 4 ägg i kastrullen med kokande vatten och koka i 6-8 min.

Steg 2

Sushiris (kastrull): Skölj 4 dl sushiris i en sil under kallt vatten. Tillsätt riset, 5 dl vatten, 1 msk socker, 1 msk vitvinsvinäger och 1 tsk salt i kastrullen och låt det få ett uppkok. Sänk värmen och låt riset sjuda under lock ca 15 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå med locket på.

Steg 3

Grönsaker (tallrik): Tärna ½ gurka i 1 cm tärningar, kvarta 1 fp rädisor (125 g) och lägg grönsakerna på tallriken.

Steg 4

Chilicrème (skål): Blanda 1 fp aioli (220 ml) med 1 ½ tsk sambal oelek i skålen.

Steg 5

Sojastekt kål (stekpanna + skål): Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek 1 fp strimlad rödkål/grönkål (325 g), 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk japansk soja, 1 msk lag från den picklade ingefäran och ½ tsk salt på medelhög värme i ca 5 min. Häll över i skålen. Spara pannan till nästa steg.

Steg 6

Knaprig halloumi (samma stekpanna som till kålen): Skär 1 fp halloumi (200 g) i 2 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja, stek halloumibitarna knapriga på medelhög värme ca 4 min.

Steg 7

Skala och dela äggen. Lägg riset i 4 skålar. Toppa riset med kålen, gurkan, rädisorna, halloumin och ägghalvorna. Servera chilicrèmen och 1 fp picklad ingefära (190 g) vid sidan av.