Facebookpixel Recept Räkceviche - Middagsfrid ®

Få 50% rabatt på din första matkasse med koden NY2022. Läs mer om erbjudandet här.

ceviche

Räkceviche

Fisk

Se recept

Räkceviche är en perfekt förrätt till nyårsafton med härliga asiatiska smaker! Du får syra och sötma från frukt och grönsakerna medan koriandern och sriracha majjon verkligen förhöjer smakerna. Dessutom ser det väldigt lyxigt ut!

Instruktioner

Ingredienser

1 mango

1 avokado

1/2 rödlök

2 st kvisttomater eller 6 körsbärstomater

ca 300 g avrunna räkor (gärna handskalade)

1 kruka koriander

4 st gem/hjärtsalladshuvud

Dressing:

1 msk honung

30 g färsk riven ingefära

2 msk sesamolja

2 msk japansk soja

2 lime

Topping:

sesamfrön

korianderblad

1 knippe rädisor

sriracha majjo

Steg 1

Tärna mango, avokado och tomater. Finhacka rödlök och koriander (obs! spara lite blad till topping). Lägg allt i en bunke.

Steg 2

Finriv skalet från 1 lime. Pressa juicen från 2 lime. Blanda med honung, ingefära, sesamolja, japansk soja i en skål.

Steg 3

Blanda ca 300 g avrunna räkor med grönsakerna och dressingen i en bunke.

Steg 4

Hyvla eller skär 1 knippe rädisor tunt.

Steg 5

Bryt loss bladen från gem/hjärtesallad.

Steg 6

Lägg ut salladsbladen och fördela räkblandningen i bladen.

Steg 7

Toppa med sriracha majjo, sesamfrön, de hyvlade rädisorna och lite korianderblad!

Tips: Det går även bra att lägga blandningen i små skålar eller glas om ni tycker det blir kladdigt.

Obs: Sriracha majjo är ganska kryddigt, om ni inte gillar stark mat så hoppa över det.