
Räkceviche
Fisk
Se recept
KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..
Fisk
Se recept
1 mango
1 avokado
1/2 rödlök
2 st kvisttomater eller 6 körsbärstomater
ca 300 g avrunna räkor (gärna handskalade)
1 kruka koriander
4 st gem/hjärtsalladshuvud
Dressing:
1 msk honung
30 g färsk riven ingefära
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja
2 lime
Topping:
sesamfrön
korianderblad
1 knippe rädisor
sriracha majjo
Tärna mango, avokado och tomater. Finhacka rödlök och koriander (obs! spara lite blad till topping). Lägg allt i en bunke.
Finriv skalet från 1 lime. Pressa juicen från 2 lime. Blanda med honung, ingefära, sesamolja, japansk soja i en skål.
Blanda ca 300 g avrunna räkor med grönsakerna och dressingen i en bunke.
Hyvla eller skär 1 knippe rädisor tunt.
Bryt loss bladen från gem/hjärtesallad.
Lägg ut salladsbladen och fördela räkblandningen i bladen.
Toppa med sriracha majjo, sesamfrön, de hyvlade rädisorna och lite korianderblad!
Tips: Det går även bra att lägga blandningen i små skålar eller glas om ni tycker det blir kladdigt.
Obs: Sriracha majjo är ganska kryddigt, om ni inte gillar stark mat så hoppa över det.