Quinoaburgare med briochebröd och chilimajonäs

Vego

Se recept

Ingredienser

1 aubergine

1/2 zucchini

2 msk olivolja

1 ägg

1 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk sambal oelek

1 3/4 dl + 3 msk neutral olja

1 fp quinoaburgarmix från Risenta

1/2 gurka

1 rödlök

2-3 tomater

1/2 salladshuvud

1 fp briochebröd

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Aubergine och zucchini (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär auberginen och zucchinin i 1 cm breda skivor. Blanda med 2 msk olivolja och ½ tsk salt på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 20 min.

Steg 3

Chilimajonnäs (mixerbunke + stavmixer): Tillsätt ägget, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk sambal oelek, 2 krm salt och 1 ¾ dl neutral olja i bunken. Sätt ner stavmixern i botten och börja mixa. Mixa till en majonnäs, ca 15 sek.

Steg 4

Quinoaburgare (bunke + stekpanna): Blanda 1 fp quinoaburgarmix, 2 ¾ dl hett vatten och 1 msk neutral olja i bunken. Forma 4 burgare. Hetta upp pannan med neutral olja och stek burgarna på medelhög värme i 3-4 min/sida.

Steg 5

Grönsaker (fat): Skär gurkan, rödlöken och tomaterna i tunna skivor. Riv bladen från salladshuvudet. Lägg grönsakerna på fatet.

Steg 6

Värm briochebröden på ett galler i ugnen i 2 min.

Steg 7

Servera burgarna med bröden, auberginen och zucchinin, chilimajonnäsen och grönsakerna.