Facebookpixel Recept på pizza med rödbetor och getost - Middagsfrid ®

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Pizza med rödbetor och getost

Pizza med rödbetor & getost

Vegetariskt

Se recept

Pizza är ju alltid hur gott som helst, men extra gott blir det om man toppar med lite lyxigare och smakrika toppings. Rödbetor är dessutom i säsong just nu, så det är nu de smakar som allra bäst. Ett perfekt recept till den enkla men lyxiga helgmiddagen. Receptet tar 25-30 min.

Ingredienser

1/3 purjolök

1 fp förkokta rödbetor (500 g)

1 fp getost (180 g)

2 st färdiga pizzabottnar (Fontana)

2 dl creme fraiche

1 tsk oregano

1 gul paprika

1/2 fp körbärstomater (125 g)

1/2 rödlök

100 g morötter (2-3 st)

1 fp ruccola (65 g)

1 msk olivolja

1/2 msk balsamvinäger

1 msk honung

Steg 1

Sätt ugnen på 230°.

Steg 2

Pizzatopping (tallrik): Finstrimla 1/3 purjolök. Skiva 2/3 fp förkokta rödbetor (ca 330 g) och 1 fp getost (180 g) i ½ cm tjocka skivor. Lägg allt på tallriken.

Steg 3

Pizza (2 plåtar + bakplåtspapper): Lägg ut 2 st pizzabottnar på plåtarna och bred över 2 dl crème fraiche, 1 tsk oregano, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Fördela toppingen med osten sist på pizzorna. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 7–10 min, tills osten fått lite färg.

Steg 4

Sallad (skål): Tärna 1 gul paprika. Halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Tärna 1/3 fp förkokta rödbetor (ca 170 g). Skär ½ rödlök i tunna halvmånar. Skala och grovriv 100 g morötter (1–2 st). Blanda grönsakerna med ½ fp ruccola (35 g), 1 msk olivolja, ½ msk balsamvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

Steg 5

Servera pizzorna toppade med 1 msk honung och ½ fp ruccola (30 g) och salladen.

Vill du ta del av fler goda och lyxiga vegetariska recept? Spana in alla recepten här!