
Persiljebiffar med varm grönsaksröra
Kött
Se recept
SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35. Läs mer om erbjudandet här.
Kött
Se recept
4 port. valfritt gryn
300 g tomater
1 paprika
150 g morötter (1-2st)
½ rödlök
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 tsk honung
½ kruka persilja
2 msk ströbröd
500 g blandfärs
1 msk dijonsenap
1 msk smör
2 dl turkisk yoghurt
Koka valfritt gryn till 4 personer.
Grönsaksröra (kastrull): Tärna 300 g tomater (2–3 st) och 1 paprika i 2 cm breda bitar. Skala och skär 150 g morötter (1–2 st) i ½ cm breda slantar. Grovhacka ½ rödlök. Hetta upp 1 msk olivolja i kastrullen och fräs grönsakerna, 1 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 2 krm salt på medelhög värme i 15 min.
Biffar (bunke + stekpanna): Hacka ½ kruka persilja och blanda med 2 msk ströbröd, 2 msk vatten, ca 500 g blandfärs, 1 msk dijon- senap, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Forma till 8 biffar.
Smält 1 msk smör i pannan och stek biffarna 5 min/sida.
Under tiden– Vitlökssås (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 2 krm salt i skålen.
Servera biffarna med grynen, grönsaksröran och vitlökssåsen.