Persiljebiffar med varm grönsaksröra

Kött

Se recept

Instruktioner

Ingredienser

4 port. valfritt gryn

300 g tomater

1 paprika

150 g morötter (1-2st)

½ rödlök

1 msk olivolja

1 msk tomatpuré

2 vitlöksklyftor

2 tsk honung

½ kruka persilja

2 msk ströbröd

500 g blandfärs

1 msk dijonsenap

1 msk smör

2 dl turkisk yoghurt

Steg 1

Koka valfritt gryn till 4 personer.

Steg 2

Grönsaksröra (kastrull): Tärna 300 g tomater (2–3 st) och 1 paprika i 2 cm breda bitar. Skala och skär 150 g morötter (1–2 st) i ½ cm breda slantar. Grovhacka ½ rödlök. Hetta upp 1 msk olivolja i kastrullen och fräs grönsakerna, 1 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 2 krm salt på medelhög värme i 15 min.

Steg 3

Biffar (bunke + stekpanna): Hacka ½ kruka persilja och blanda med 2 msk ströbröd, 2 msk vatten, ca 500 g blandfärs, 1 msk dijon- senap, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Forma till 8 biffar.

Steg 4

Smält 1 msk smör i pannan och stek biffarna 5 min/sida.

Steg 5

Under tiden– Vitlökssås (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 2 krm salt i skålen.

Steg 6

Servera biffarna med grynen, grönsaksröran och vitlökssåsen.