Färga ägg med naturliga råvaror

Påskpyssel: Färga ägg

Övrigt

Läs mer

BLÅ FÄRG:
Lägg 6 ägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sjud på låg värme i ca 8 min. Koka upp
1 liter vatten med 2 dl strimlad rödkål och 2 tsk salt i en annan kastrull och småkoka på medelvärme i 10 min. Dra av från plattan och låt stå i ca 30 min. Sila av och tillsätt de kokta äggen och 1 tsk vitvinsvinäger.
Låt stå i minst 1–2 timmar, vill ni ha en djupare färg kan ni ställa äggen övertäckta i kylen över natten.

GUL FÄRG:

Lägg 6 ägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sjud på låg värme i ca 8 min. Skala 5 cm färsk gurkmeja och lägg i en annan kastrull med 1 liter vatten och 2 tsk salt. Koka upp och småkoka på medelvärme i 10 min.
Dra av från plattan och låt stå i ca 30 min. Sila av och tillsätt de kokta äggen och 1 tsk vitvinsvinäger.
Låt stå i minst 1–2 timmar, vill ni ha en djupare färg kan ni ställa äggen övertäckta i kylen över natten.
OBS! Färsk gurkmeja färgar av sig väldigt mycket, så akta kläderna.

BEIGE FÄRG:

Lägg 6 ägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och sjud på låg värme i ca 8 min.
Klyfta 1 rödlök med skalet på. Koka upp 1 liter vatten med rödlöken och 2 tsk salt i en kastrull och småkoka på medelvärme i 10 min. Dra av från plattan och låt stå i ca 30 min. Sila av och tillsätt de kokta äggen och
1 tsk vitvinsvinäger.
Låt stå i minst 1–2 timmar, vill ni ha en djupare färg kan ni ställa äggen övertäckta i kylen över natten.