Facebookpixel Päronpaj med lingon och vaniljgrädde - Middagsfrid ®
Päronpaj med lingon och vaniljgrädde

Päronpaj med lingon och vaniljgrädde

Dessert

Se recept

Päronpaj med vaniljgrädde och lingon är en supergod dessert som smakar lite extra gott när det kallnar och mörknar utomhus. Just det här receptet är även busenkelt att göra veganskt, så passa på att testa den lite grönare vägen! Byt bara ut smöret till veganskt margarin och använd valfri vegansk grädde.

Instruktioner

Ingredienser

3 päron

1 1/2 dl lingon

75 g smör

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

1 dl + 1 msk socker

1/2 tsk malen kardemumma

1/2 tsk bakpulver

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

Steg 1

Sätt ugnen på 200°.

Steg 2

Päron & lingon (ugnsform): Skala och skär 3 päron i klyftor. Blanda päronen och 1 ½ dl lingon med 1 msk socker och ½ tsk malen kardemumma i formen.

Steg 3

Degen (kastrull + bunke): Smält 75 g matfett i kastrullen. Blanda 1 ½ dl vetemjöl, 1 ½ dl havregryn, 1 dl socker och ½ tsk bakpulver i bunken. Tillsätt matfettet och blanda till en deg. Smula degen över frukten i formen. Ställ mitt i ugnen i 30-35 min.

Steg 4

Vispgrädde (elvisp + bunke): Vispa 3 dl vispgrädde i bunken och blanda ner 1 tsk vaniljsocker. Servera pajen med grädden.