Panerad torsk med dillsås

Fisk

Se recept

Ingredienser

900 g potatis

1 broccoli

2 1/2 dl turkisk yoghurt

1 tsk honung

1 fp dill

1 ägg

2 dl ströbröd

600 g torskfilé

2 msk smör

1 kålrabbi

1 paprika

2 msk olivolja

Steg 1

Koka potatisen, ca 20 min. Skär broccolin i mindre bitar och buketter. Koka med sista 4 min av potatisens koktid.

Steg 2

Dillsås (skål): Blanda turkisk yoghurt, honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen. Klipp ner dillen i skålen och blanda runt.

Steg 3

Panerad torsk (2 djupa tallrikar + stekpanna): Vispa ägget med 2 msk vatten i den första tallriken. Häll upp ströbrödet i den andra tallriken. Skär torskfilén i 5 cm breda bitar och krydda med 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar.

Steg 4

Smält smöret i pannan. Vänd torsken först i ägget och sedan i ströbrödet och stek på medelhög värme i 3 min/sida i två omgångar. Tillsätt ytterligare 1 msk smör till omgång två.

Steg 5

Undertiden – Sallad (skål): Skala kålrabbin. Skär kålrabbin och paprikan i små bitar. Vänd grönsakerna med den kokta broccolin, 2 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

Steg 6

Servera den panerade fisken med den kokta potatisen, dillsåsen och salladen.