Facebookpixel Orientalisk torsk- och rispanna - Middagsfrid ®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Orientalisk torsk- och rispanna

Fisk Lättlagat Snabblagat

Se recept

En otroligt lättlagad och god rätt där allt tillagas i samma panna. Mycket goda smaker, minimalt med disk!

Instruktioner

Ingredienser

400 g körsbärstomater

150 g morötter

600 g torskfilé

2 msk olivolja

2 tsk curry

0,5 tsk cayennepeppar

2 vitlöksklyftor

1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)

500 g expressris

75 g salladsmix

Steg 1

Dela 1 fp körsbärskvisttomater (400 g) på hälften. Skölj och skär ½ fp morötter (150 g) i tunna skivor. Dela ca 600 g torskfilé i 5 cm stora bitar och krydda med ½ tsk salt.

Steg 2

Panna (traktörpanna med lock): Hetta upp 2 msk olivolja i pannan på medelhög värme. Fräs 2 tsk curry, ½ tsk cayennepeppar och 2 pressade vitlöksklyftor i 1 min. Tillsätt tomaterna, morötterna, 1 tsk salt, 2 ½ dl vatten och 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning). Sänk till medelvärme och låt puttra i 3 min.

Steg 3

Rör ner 2 fp express ris (500 g) i pannan. Lägg torskbitarna på riset och lägg på locket. Låt sjuda i 5 -8 min.

Steg 4

Servera torsk- och rispannan med ½ fp salladsmix (75 g).

För fler goda recept innehållandes fisk, klicka här