Okonomyaki med vitkål och champinjoner

Vego

Se recept

Ingredienser

4 ägg

2 dl vetemjöl

1/2 msk buljongpulver alt 1/2 tärning

1 fp coleslawbas

1 1/2 dl majonnäs

2 msk japansk soja

1/2 msk honung

1 1/2 tsk sambal oelek

1/2 gurka

1 tsk socker

1/2 tsk vitvinsvinäger

2 msk neutral olja

125 g champinjoner

1/2 salladshuvud

1 fp rädisor (125 g)

2 röda paprikor

75 g salladslök

2 msk sesamfrön

Steg 1

Okonomyaki (bunke + stekpanna + tallrik): Vispa ihop äggen, 2 dl vetemjöl, 1 dl vatten, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) och 1 tsk salt i bunken. Vänd ner ¾ fp coleslawbas (300 g).

Steg 2

Okonomyakisås (liten bunke): Blanda 1 ½ dl majonnäs, 2 msk japansk soja, ½ msk honung och 1 tsk sambal oelek i bunken.

Steg 3

Chilimarinerad gurka (bunke): Skär gurkan i tunna skivor och lägg i bunken. Tillsätt socker, salt, 1 ½ tsk vatten, ½ tsk vitvinsvinäger och ½ tsk sambal oelek i bunken.

Steg 4

Hetta upp en pannan med 2 msk neutral olja. Skiva ½ fp champinjoner (125 g) och fräs i pannan på hög värme i 1 min. Häll på äggsmeten och stek på medelhög värme i 6 min. Lägg över pannkakan på en tallriken. Lägg pannan upp och ned över tallriken och vänd. Stek den andra sidan i 6 min.

Steg 5

Sallad (Skål): Strimla ½ sallads-huvud och blanda med ¼ fp coleslawbas (100 g) i skålen. Ansa och skiva rädisorna och tärna paprikorna. Blanda grönsakerna i skålen. Strimla salladslöken.

Steg 6

Servera okonomyakin skuren i 4 bitar toppad med såsen, salladslöken, sesamfröna, salladen och gurkan vid sidan av.