
Nudelwok med jordnötter, sojasås och frästa grönsak
Vegetariskt
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 4
Se recept
Just nu! Få 250 kr rabatt på dina två första matkassar med koden NY500 (totalt 500 kr rabatt). Läs mer om erbjudandet här.
Vegetariskt
Tillagningstid: 20-25 min
Antal personer: 4
Se recept
1 fp risnudlar (180 g)
1 fp champinjoner (250 g)
2 msk neutral olja
300 g morötter (2-3 st)
1 gul paprika
1 broccoli
2 vitlöksklyftor
2 lime
2 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 fp kokosgrädde (250 ml)
2 msk japansk soja
1/2 msk socker
1 kruka thai basilika
1 fp salladslök
1/2 fp jordnötter (100 g)
Koka 1 fp risnudlar (180 g) enligt anvisningarna på förpackningen.
Frästa grönsaker (traktörpanna): Skär 1 fp champinjoner (250 g) i tunna skivor. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek svampen på hög värme i 5 min.
Skala och skär 300 g morötter (2–3 st) i ½ cm tunna slantar. Strimla 1 gul paprika. Skär 1 broccoli i mindre bitar och buketter. Lägg grönsakerna i pannan med svampen och fräs i ytterligare 5 min.
Tillsätt de kokta nudlarna, 2 pressade vitlöksklyftor, finrivet skal och saften från 1 lime, 1 msk neutral olja, 2 tsk ingefära, 1 tsk sambal oelek och 1 tsk salt i pannan med grönsaker och stek i ytterligare 3 min.
Sojasås (skål): Blanda 1 fp kokosgrädde (250 ml), 2 msk japansk soja, ½ msk socker och 2 krm salt i skålen.
Grovhacka 1 kruka thai basilika. Finstrimla 1 fp salladslök. Klyfta 1 lime. Toppa nudelwoken med thai basilikan, salladslöken och ½ fp jordnötter (100 g). Servera med sojasåsen vid sidan av.
Är du nyfiken på fler härliga vegetariska recept och råvaror? Beställ hem och prova vår vegokasse!