Nudelwok med ingefära

Nudelwok med färsk ingefära och teriyaki- och sesamolja

Kött

Se recept

Det här är ett av mars månads absoluta favoriter. Receptet kommer från Snabba kassen och har fått stor uppskattning hos Middagsfrids kunder. Vill du äta rätten vegetariskt är det bara att byta ut blandfärsen mot t.ex. veganfärs.

Nudelwok med färsk ingefära och teriyaki- och sesamolja

Ingredienser

1 bit ingefära

1 msk neutral olja

500 g blandfärs

1 fp äggnudlar (200 g)

1 fp wokmix broccoli/morot (300 g)

1 kålrabbi

1 lime

1 fp teriyaki- & sesamolja (250 ml)

1 fp böngroddar (180 g)

Steg 1

Nudlar (kastrull + lock): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

Steg 2

Wok (traktörpanna): Skala och finriv 1 bit ingefära till 3 msk. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn ca 500 g blandfärs och ½ tsk salt på hög värme i 4 min.

Steg 3

Koka 1 fp äggnudlar (200 g) enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 4

Tillsätt 1 fp wokmix broccoli/morot (300 g), ingefäran och ½ tsk salt i pannan och fräs i ytterligare 5 min.

Steg 5

Skala och tärna 1 kålrabbi och klyfta 1 lime. Vänd ner nudlarna och ½ fp teriyaki- & sesamolja (125 ml) i woken och låt blir varmt i ca 1 min. Toppa med kålrabbin och 1 fp böngroddar (180 g). Servera med ½ fp teriyaki- & sesamolja (125 ml) och limeklyftorna vid sidan av.