Facebookpixel Mellis för barn och vuxna - Melliskassen - Middagsfrid Matkasse

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Melliskassen

Melliskassen samling av mellanmål

Med vår mellanmålskasse från Middagsfrid har du alltid goda och lättlagade mellanmål hemma. Alla recept är snabba att tillaga och de passar till både barn och vuxna. Här erbjuds till exempel matiga wraps och nyttiga smoothies, bars och chokladbollar. Mellanmålen passar utmärkt att ta med till jobbet eller på utflykten, men också att äta efter skoldagens slut. Pris: 149 kr

Kommande veckomenyer i Melliskassen:

Vecka 34

Veckans recept: Fruktig avokado-smoothie

Vecka 35

Veckans recept: Färskostwraps med kyckling, spenat och paprika

Vecka 36

Veckans recept: Pizzabullar och grönsaksstavar

Vecka 37

Veckans recept: Fruktsallad med kanelkeso

Få hälsosammare rutiner med melliskassen

Frukost, lunch och middag är viktiga måltider, men glöm inte bort mellanmålet. Ett bra mellanmål är både näringsrikt och lockande att sätta tänderna i. Våra receptkreatörer arbetar av just den anledningen med att sätta samman mellisar som både känns som vardagslyx och mättar.

Genom att använda våra mellisrecept kan du uppleva att du får mer tid över till annat, samtidigt som du får en hälsosammare vardag. Mellanmålen i melliskassen kan hjälpa till att ersätta bakverk, godis och snacks vilket gör att du och din familj kan få hälsosammare rutiner.

Fler fördelar med en melliskasse från Middagsfrid

Genom att låta oss leverera en mellanmålskasse till dig med din vanliga leverans av matkasse slipper du handla mellanmål varje vecka. Det besparar dig tid och ork som du istället kan spendera med familjen. Du slipper dessutom bära hem tunga produkter från matbutiken titt som tätt.

Dessutom får ni större variation i mellanmålen, vilka annars kan bli ganska enformiga. Det är lätt att barnen tröttnar på vanliga smörgåsar eller yoghurt vecka ut och vecka in. Kanske hittar ni nya favoriter som ni väljer att fortsätta göra flera gånger om.

En melliskasse med omsorg för dig och miljön

På Middagsfrid strävar vi efter att kunna erbjuda dig goda måltider som underlättar din och din familjs vardag. Vårt engagemang för dig och din omvärld slutar dock inte där. För oss är det viktigt att även tänka på klimat och hållbarhet. Därför arbetar vi aktivt med att våra måltidskassar ska innehålla nyttiga, lokalproducerade och klimatvänliga råvaror. Det gäller även för våra mellanmål i Melliskassen.

Klimattänk i hela kedjan

I din klimatvänliga melliskasse kommer du därför att hitta råvaror som är i säsong, mejeriprodukter som i huvudsak är producerade i Sverige och inga ägg i våra kassar kommer från burhöns. Din mat ska ge en bra känsla i magen på fler än ett sätt och därför tar vi vårt hållbarhetsarbete på stort allvar.

När du beställer vår Melliskasse får du hem en kasse med noga utvalt innehåll. Kassen levereras direkt hem till din dörr, tillsammans med din middagskasse, och varje vecka bjuder vi på nya spännande recept eller omarbetade klassiker. Du får ett recept per vecka som kan användas som mellanmål flera dagar i rad.

Så beställer du melliskasse

Vår mellanmålskasse kan inte beställas separat, utan det är ett tillval till våra vanliga matkassar. Du kan också beställa en fruktkasse som tillval, för enkla och snabba mellanmål eller till fruktstunden i skolan. Du får din melliskasse levererad hem till dörren de veckor du själv väljer.

På vår hemsida kan du se vad som kommer att finnas i kassen några veckor framåt. Det ger dig gott om tid att välja vilka veckor du önskar ha den som tillval.

Vanliga frågor och svar

Vad är ett bra mellanmål?

Ett bra mellanmål kan innehålla frukt, grönsaker, mejeriprodukter och kolhydrater så som bröd. Mellanmål kan vara ett smidigt sätt att få i sig tillräckligt med frukt och grönt.

Kan barnen vara med och göra mellanmålen?

Absolut! Både våra måltider och mellanmål utgår från tydliga recept, som inte tar så lång tid att tillaga. Därför kan våra mellanmålsrecept vara en bra introduktion till matlagning för barnen. Att göra mellanmålen tillsammans kan dessutom bli en mysig och lärorik familjestund. De större barnen i familjen kan klara av att följa recepten helt på egen hand.

Vad innehåller Melliskassen?

I vår Melliskasse hittar du veckans recept på ett fantasifullt och nyttigt mellanmål. Vi skickar med nästan allt du behöver så som grönsaker, frukt, bröd, mejeriprodukter med mera. Däremot så skickar vi exempelvis inte med kryddor eller andra så kallade skafferivaror, för att undvika matsvinn.

Hur beställer jag Middagsfrid Melliskasse?

Melliskassen är en tilläggsprodukt och levereras enbart tillsammans med en av våra middagskassar. När du prenumererar på någon av våra middagskassar kan du enkelt lägga till melliskassen på vår hemsida.

Använder ni ekologiska råvaror i er mellanmålskasse?

Ja, precis som med våra middagskassar så strävar vi efter att erbjuda ekologiska råvaror när det är möjligt. Utöver att välja ekologiskt undviker vi även råvaror med onödiga artificiella tillsatser och E-nummer.