Facebookpixel Medelhavspasta med tomater, morötter och ruccola - Middagsfrid ®

KICKSTARTA HÖSTEN! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden GODAVANOR35. Läs mer om erbjudandet här..

Medelhavspasta med tomater, morötter och ruccola

Barnvänligt Lättlagat Snabblagat Vegetariskt

Se recept

Snabb pastarätt på endast 9 ingredienser som är klar på ca 20-25 min. I detta recept har vi valt att använda oss av bönpasta som är både fiber- och proteinrik vilket gör att den mättar bättre än vanlig, vit pasta!

Instruktioner

Ingredienser

300 g morötter (2-3 st)

1 fp salladslök (100 g)

250 g tomater (2-3 st)

1 röd paprika

2 msk olivolja

1 fp bruschettamix (200 g)

1 fp bönpasta (200 g)

1 fp mozzarella (220 g)

1 fp ruccola (65 g)

Steg 1

Pastavatten (kastrull): Koka 3 liter vatten med 3 msk salt i en stor kastrull.

Steg 2

Grönsaker: Grovriv 300 g morötter (3–4 st). Finstrimla 1 fp salladslök (100 g). Tärna 250 g tomater (2–3 st) i 2 cm bitar. Skär 1 röd paprika i tunna strimlor.

Steg 3

Forts. (traktörpanna): Hetta upp pannan med 2 msk olivolja. Fräs morötter, salladslök och paprika på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt 1 fp bruschettamix (200 g), 2 dl vatten, tomaterna, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar i pannan och låt sjuda på svag värme ca 3 min.

Steg 4

Koka 1 fp bönpasta (200 g) efter anvisningarna på förpackningen.

Steg 5

Bryt 1 fp mozzarella (220 g) i mindre bitar. Vänd ner den kokta pastan i såsen och toppa med mozzarellabitarna samt 1 fp ruccola (65 g).

Blir du sugen på att testa andra vegetariska recept kan du klicka här!