Facebookpixel Recept på marinerad tofu med nudlar - Middagsfrid

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Marinerad tofu med nudlar

Marinerad tofu med nudlar

Vegetariskt

Se recept

Marinerad tofu med nudlar. Ett bra alternativ istället för kött som dessutom är supergott och snabblagat!

Instruktioner

Ingredienser

1 fp tofu (400g)

4 msk neutral olja

1/2 dl japansk soja

1 tsk sambal oelek

2 röda lökar

300 g morötter (3-4 st)

2 broccoli

2 vitlöksklyftor

2 tsk ingefära

1 fp risnudlar (180 g)

1 lime

Steg 1

Nudlar (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med ½ msk salt i kastrullen.

Steg 2

Marinerad tofu (traktörpanna + bunke): Torka av och tärna 1 fp tofu (400 g) i 2 cm bitar. Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och stek tofun runtom på hög värme i 3 min. Lägg över den i bunken och blanda med ½ dl japansk soja och ½ tsk sambal oelek.

Steg 3

Skär 2 röda lökar i 1 cm klyftor. Skala och skär 300 g morötter (3–4 st) i tunna slantar. Skär 2 broccoli i mindre bitar och buketter.

Steg 4

Hetta upp pannan (som tofun stekts i) med 2 msk neutral olja och stek grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk ingefära, 1 tsk salt och ½ tsk sambal oelek på medelhög värme i 5 min.

Steg 5

Koka 1 fp risnudlar (180 g) enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 6

Tillsätt tofun (se till att få med all soja), saften från ½ lime och 1 ½ msk vatten i pannan och fräs i ytterligare 2 min.

Steg 7

Klyfta ½ lime. Vänd ner nudlarna i pannan och servera med klyftorna!