Marinerad kyckling med rostad potatis

Marinerad kycklingfilé med chilifraiche och mangosalsa

Fågel

Se recept

Våra kunders absoluta favoritrecept under hela februari!

Ingredienser

900 g potatis

2 msk olivolja

1 tsk rosmarin

½ tsk och 6 krm salt

2 krm svartpeppar

1 mango

1 röd paprika

2 msk neutral olja

1 msk kinesisk soja

1 tsk ingefära

600 g kycklingfilé

2 dl crème fraiche

1 tsk sambal oelek

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Skivad potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 900 g potatis i 2 cm breda skivor. Blanda potatisen med 2 msk olivolja, 1 tsk rosmarin, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20–25 min.

Steg 3

Mangosalsa (skål): Skala 1 mango. Tärna mangon, 1 röd paprika och ½ gurka. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Blanda mangon, grönsakerna, 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 2 krm salt i skålen.

Steg 4

Kyckling (bunke + traktörpanna + lock): Blanda 2 msk neutral olja, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk ingefära och 2 krm salt i bunken. Vänd ner ca 600 g kycklingfilé i marinaden. Hetta upp pannan och stek kycklingen i marinaden på medelhög värme i 5 min på ena sidan. Vänd kycklingen, sätt på locket och stek i ytterligare 5–6 min.

Steg 5

Chilifraiche (skål): Blanda 2 dl crème fraiche, 1 tsk sambal oelek och 2 krm salt i skålen.

Steg 6

Skiva upp kycklingen och servera med den skivade potatisen, mangosalsan och chilifraichen.