Marängsemla

Dessert

Se recept

Ingredienser

2 dl vispgrädde⠀

50 g mandelmassa⠀

2 apelsiner/blodapelsiner⠀

1 dl socker

2 ägg

1 krm kardemumma⠀

1 krm ättikssprit⠀

100 g mandlar

Steg 1

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa 2 äggvitor till ett vitt, fast skum. Vispa ner 1 dl socker, 1 krm kardemumma och 1 krm ättikssprit.

Steg 2

Spritsa eller klicka ut 5-10 bottnar och lock (beroende på hur stora semlor man vill ha). Grädda långt ner i ugnen ca 45 min.

Steg 3

Skär 2 apelsinerna i bitar och vispa vispgrädden. Hacka mandel (gärna rostad). Blanda mandelmassa med lite av den vispade vispgrädden.

Steg 4

Ta ut bottnarna från ugnen och klicka ut mandelmassa på dem, lägg på hackad mandel, klicka eller spritsa ut grädde ovanpå, lägg på apelsinbitarna. Lägg på ett lock! ⠀