Facebookpixel Recept på lammfärsbiffar med parmesansås - Middagsfrid

SOMMARERBJUDANDE! Just nu får du 35% rabatt på dina två första matkassar med koden SOMMAR35.  Läs mer om erbjudandet här.

Lammfärsbiffar med parmesansås

Kött

Se recept

Ingredienser

900 g potatis

1 ägg

1 msk paprikapulver

500 g lammfärs

2 msk smör

1 fp körbärstomater

1 gul paprika

1/2 gurka

1 salladshuvud

1 msk olivolja

1/2 msk vitvinsvinäger

1/2 kruka persilja

1/2 citron

230 ml färdig parmesansås

Steg 1

Koka 900 g potatis.

Steg 2

Lammfärsbiffar (bunke + stekpanna): Blanda 1 ägg, 1 msk paprikapulver, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i bunken. Vänd ner ca 500 g lammfärs och blanda väl. Forma färsen till 8 biffar.

Steg 3

Hetta upp pannan med 1 msk smör och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.

Steg 4

Sallad (skål): Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Tärna 1 gul paprika och ½ gurka. Strimla 1 salladshuvud. Blanda grönsakerna, 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.

Steg 5

Krossad potatis: Hacka ½ kruka persilja. Häll av vattnet från potatisen och krossa lätt med en gaffel eller potatisstöt och blanda med 1 msk smör, saften från ½ citron, persiljan och 2 krm salt.

Steg 6

Servera biffarna med den krossade örtpotatisen, 1 fp parmesansås (230 ml) och salladen.