Kycklingwok med färsk ingefära och apelsin | Middagsfrid®
Nudelwok med ingefära

Kycklingwok med färsk ingefära och apelsin

Fågel

Se recept

Den här rätten tar inte mer än 25 minuter att laga och blev därför en av de mest populära rätterna i vår Snabba kasse under augusti. Låt dig väl smaka!

Ingredienser

4 port valfritt ris

1 apelsin

2 msk neutral olja

3 msk kinesisk soja

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

½ zucchini

1 gul lök

100 g morötter (ca 1 st)

1 bit ingefära

ca 550 g strimlad kycklinglårfilé

1 fp strimlad vitkål, 400 g

1 ½ tsk sambal oelek

1 kruka koriander

Steg 1

Koka valfritt ris (gärna basmatiris) till 4 personer.

Steg 2

Woksås (skål): Blanda skalet och saften från 1 apelsin med 1 dl vatten, 2 msk neutral olja, 2 msk kinesisk soja, 2 pressade vitlöksklyftor och ½ tsk salt i skålen.

Steg 3

Wok + kyckling (traktörpanna): Strimla 1 röd paprika. Tärna ½ zucchini. Skär 1 gul lök i tunna halvmånar. Skala och skär 100 g morötter (1–2 st) i 1 cm breda stavar. Skala och finriv 1 bit ingefära till 2 msk.

Steg 4

Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och bryn ca 550 g strimlad kycklinglårfilé på hög värme i 2 min. Krydda med ½ tsk salt.

Steg 5

Tillsätt 1 fp strimlad vitkål (400 g), grönsakerna, ingefäran och 1 ½ tsk sambal oelek i pannan och stek i ytterligare 3 min.

Steg 6

Hacka 1 kruka koriander. Blanda ner woksåsen i pannan och låt det bli varmt, ca 1 min. Servera woken med riset och toppa med koriandern.