Vad tycker kunderna?

Maria Elo bor i Stockholm och har använt vår tjänst i flera år, hon har faktiskt tagit emot över 200 kassar från oss! Hon kontaktade oss nyligen för att berätta vad hon och och hennes familj tycker om Middagsfrid, och hur maten har påverkat deras hälsa.


Berätta om dig själv!

Jag är en helt vanlig familje-mamma som jobbar på fackförbundet Unionen i Stockholm. Fritiden ägnar hela familjen mycket tid åt ishockey. Med en son som tränar ishockey på elitnivå och att själv också hitta utrymme för träning, så behöver man hitta bra lösningar i vardagen som gör att man orkar och hinner med allt man vill göra. Att hitta en bra lösning för att alltid ha god och nyttig mat hemma, har varit en viktig del i att få ihop livspusslet.

Varför valde ni att bli kund hos Middagsfrid?

Vi gillar verkligen mat och att även laga mat! Men livspusslet är ganska ansträngt med två heltidsarbetande vuxna och en 15-åring som tränar så pass mycket. Därför gillar vi verkligen det här konceptet med att någon annan redan har gjort jobbet åt oss, vi får hem bra råvaror och goda recept. Vi har varit kunder i flera år och har även testat andra matkasseföretag, men vi återkommer alltid till Middagsfrid för att det har alltid varit bäst enligt oss. Dessutom tycker hela familjen att maten och recepten har blivit godare och godare genom åren!

Vilken kasse har ni idag?

Vi har nästan alltid haft Originalkassen med 5 middagar för 4 personer. Vi älskar verkligen den lyxiga helgmiddagen som man får hem i den här kassen varje vecka! Vi har alltid brottats lite med vegetarisk mat men nu med den här kassen har vi ändå blivit mer nyfikna på det och är väldigt nöjda med att äta en vegetarisk rätt i veckan som vi får hem i kassen. Det är inte alltid just den vegetariska rätten går hem hos alla i familjen, men då kan vi själva modifiera den så att det passar oss. Halva grejen är att man får hem bra råvaror, så får man ibland själv vara lite kreativ med det man har fått!

Vad tycker ni är det bästa med Middagsfrid?

Att det är just väldigt bra råvaror man får hem, man märker att ni har bra leverantörer. Vi tycker också att det är så bra att ni har koll på tillsatser och e-nummer. Vi uppskattar även att man får hem så mycket goda grönsaker och såklart att allt alltid är färskt, det känns så lyxigt! Ni lägger en grund för en hälsosam livsstil vilket vi fick ett kvitto på då familjen genomgått en hälsoundersökning för några veckor sedan.

Vad föranledde att ni tog de här proverna?

Sonen som tränar så mycket skulle börja ta en särskild omega 3-olja. Innan han började ta den skulle han ta ett blodprov som visade utgångsläget för att man sedan kunna se om det blir någon förändring. Då ville man mäta motståndskraft mot tex ärftliga livsstilssjukdomar som diabetes samt hjärt – och kärlsjukdomar och cellernas förmåga att tillgodogöra sig näring mm. Hur som helst slutade det med att vi alla i familjen tog de här blodproven och återkopplingen på nuläget är att vi har, som familj, nästan onormalt bra värden. Och detta på alla parametrar som mäts! Vi fick frågor om vi redan äter omega 3 och andra tillskott. Vilket vi inte har gjort. De sa att det är ovanligt att en hel familj har så bra värden som vi har. När vi gick igenom våra levnadsvanor, så är vi helt övertygade om att den mat vi får från Middagsfrid har spelat en stor roll för våra fina blodvärden. Att vi alltid får fina, färska råvaror och massa fina grönsaker!

Vad innebar de här provsvaren för er?

Vi fick ett kvitto på att vi verkligen äter bra mat, det var roligt att få lite beröm för att man har en hållbar livsstil. Och det känns så bra! Bitvis är ju livet rätt stressigt men då är det så skönt att tänka på att vi trots allt lyckas få i oss bra mat som påverkar oss positivt. När man har bra värden känns det som att man har bättre förutsättningar för att just klara av den där vardagsstressen.