Facebookpixel Recept på kryddiga bönbiffar med majscrème och rostad sötpotatis

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Kryddiga bönbiffar med majscrème och rostad potatis

Kryddiga bönbiffar med majscrème och rostad sötpotatis

Vegetariskt

Se recept

Ett supersmarrigt recept med kryddiga bönbiffar, majscrème och rostad potatis. Serveras med en krispig sallad med äpple!

Instruktioner

Ingredienser

2 sötpotatisar (ca 500 g)

3 1/2 msk olivolja

2 krm cayennepeppar

2 fp svarta bönor (760 g)

1 fp riven ost (150 g)

2 st ägg

1 dl ströbröd

1 vitlöksklyfta

1 1/2 msk spiskummin

1 tsk paprikapulver

2 tsk sambal oelek

3 msk neutral olja

1 fp majs (340 g)

2 dl turkisk yoghurt

2 1/2 tsk dragon

1 tsk dijonsenap

1/2 romansallad

1/2 gurka

1 äpple

1 tsk vitvinsvinäger

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Rostad sötpotatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Tvätta och skär 2 sötpotatisar (ca 500 g) i 1 cm tunna skivor. Lägg ut potatisen på plåten och tillsätt 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 2 krm cayennepeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i 20 min.

Steg 3

Kryddiga bönbiffar (bunke): Skölj 2 fp svarta bönor (760 g). Mosa bönorna grovt i bunken. Tillsätt 1 fp riven ost (150 g), 2 st ägg, 1 dl ströbröd, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 ½ msk spiskummin,1 tsk paprikapulver, 1 tsk salt, ½ tsk svartpeppar och 2 tsk sambal oelek. Blanda runt i bunken. Låt stå någon minut.

Steg 4

Kryddiga biffar forts. (stekpanna): Forma bönsmeten till 8 st biffar. Hetta upp pannan med 3 msk neutral olja, stek biffarna på medelhög värme ca 3 min/sida. Lägg över biffarna på en tallrik och torka ur stekpannan med lite hushållspapper.

Steg 5

Majscrème (samma stekpanna som tidigare + bunke + stavmixer): Sota 1 fp avrunnen majs (340 g) på hög värme i en torr stekpanna i 3 min. Mixa samman majsen med 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk olivolja, 2 ½ tsk dragon, ½ tsk salt och 1 tsk dijonsenap i bunken.

Steg 6

Sallad (skål): Strimla ½ romansallad. Skär ½ gurka och 1 äpple i tärningar. Blanda grönsakerna i skålen med ½ msk olivolja och 1 tsk vitvinsvinäger.

Steg 7

Servera biffarna med den rostade sötpotatisen, majscrèmen och salladen.