Facebookpixel Recept på köttfärsbiffar med rostad potatis och basilikasås - Middagsfrid

Få 250 kr rabatt på din första matkasse med koden NY250. Gäller ej Julkassen. Läs mer här.

Köttfärsbiffar med rostad potatis

Köttfärsbiffar med rostad potatis och basilikasås

Kött

Se recept

Köttfärsbiffar med rostad potatis och basilikasås, en riktigt god helgmiddag att laga till familj och vänner!

Instruktioner

Ingredienser

900 g potatis

1/2 msk rosmarin

4 msk olivolja

1 romansallad

1/2 fp körsbärstomater (125 g)

1 kålrabbi

1/2 gurka

1/2 msk vitvinsvinäger

ca 400 g nötfärs

1 ägg

2 msk ströbröd

1/2 msk oregano

2 dl vispgrädde

2 msk + 1 dl mjölk

1/2 msk majsstärkelse

1/2 kruka basilika

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

Rostad potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Lägg 900 g potatis på plåten och blanda med ½ msk rosmarin, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 30 min.

Steg 3

Sallad (skål): Strimla 1 romansallad. Halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Skala och skär 1 kålrabbi och ½ gurka i tunna stavar och tärningar. Blanda 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen och vänd ner grönsakerna vid servering.

Steg 4

Köttfärsbiffar (bunke + stekpanna): Blanda samman ca 400 g nötfärs, 1 ägg, 2 msk ströbröd, ½ msk oregano, 2 msk mjölk, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Forma till 8 biffar. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida.

Steg 5

Basilikasås (kastrull): Vispa ihop 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl vatten, ½ msk majsstärkelse, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i kastrullen. Koka upp och sjud på låg värme i 5–10 min. Finhacka 1 kruka basilika och blanda ner i såsen.

Steg 6

Servera biffarna med den rostade potatisen, basilikasåsen och salladen.