Facebookpixel Klimatgoda kassen - Middagsfrid ®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Klimatgoda kassen

3 middagar för 4 personer

Rabattkoden kunde inte tillämpas!

Klimatgodakassen

MATKASSEN MED KLIMATBERÄKNADE RECEPT

  • Klimatberäknade recept
  • Vego fisk och fågel
  • Ett klimatsmartare val

ord.pris:

ditt pris:

Menyer

Ett hållbart val

Vi tycker att det ska vara enkelt att göra bra och hållbara val, därför introducerar vi nu den Klimatgoda kassen, matkassen med klimatberäknade recept och varor.

Mat står idag för ungefär 25 procent av svenska hushålls totala utsläpp. I den Klimatgoda kassen har vi skapat menyer som inspirerats av WWF:s koncept One Planet Plate och utgått från dess klimatbudget. One Planet Plate har ett genomsnittligt klimatavtryck på 0,5 kg CO2e* per måltid vilket även är det genomsnittliga talet för måltiderna i Klimatgoda kassen.* Idag är snittet per portion i hushåll i Sverige ca 2 kg CO2e. Med den Klimatgoda kassen kan du alltså minska ditt klimatavtryck med hela 75 procent per måltid.

I denna kasse hittar du rätter som Pasta med basilikakräm av silkestofu, Torskrygg med smörcitronette och gryn samt Vegansk bouillabaisse med aioli.

Middagsfrids Klimatgoda kasse innehåller 3 middagar för 4 personer och rätterna är baserade på vego, fisk och fågel. Klimatgoda kassens middagar är skapade av vår menyplanerare Gustav!

*Vad betyder CO2e? – CO2e står för begreppet “koldioxidekvivalenter”, vilket är ett mått som hjälper oss att förstå hur mycket koldioxidutsläpp till exempel en vara motsvarar. Allt vi konsumerar genererar ett utsläpp. Exempelvis ett par nya jeans motsvarar ca 13 kg CO2e, vilket i sin tur är jämförbart med att köra sju mil i en medelstor bil. Att värma upp ett hus motsvarar ca 3 000 kg CO2e per år. 

Klimatberäkningen i Klimatgoda kassen är utförd med hjälp av vårt systerföretag Mat.se’s klimatdatabas som de har tagit fram tillsammans med RISE (Research Institue of Sweden). Läs mer om det arbetet här.

*Middagsfrid förbehåller sig rätten att i undantagsfall avvika från målet om genomsnittligt klimattal per rätt. Detta då artiklar kan komma att ersättas med en annan likvärdig råvara som ett resultat av exempelvis råvarubrist.