Kanelbullesnittar

Dessert

Se recept

Oj så gott! Dessa snittar är farligt lättätna och smakar ljuvligt, passa på att baka dem till kanelbullens dag.

Ingredienser

150 g smör

1 ½ dl socker

1 ½ msk vaniljsocker

1 ½ msk ljus sirap

3 ¾ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 ½ tsk kardemumma

1 ½ tsk kanel

1 ägg

½ dl pärlsocker

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram 150 g smör tills det blir rumsvarmt.

Steg 2

Deg (bunke + ugnsplåt + bakplåtspapper): Nyp ihop smöret, 1 ½ dl socker, 1 ½ msk vaniljsocker, 1 ½ msk ljus sirap, 3 ¾ dl vetemjöl, 1 ½ tsk bakpulver, 1 tsk kardemumma och 1 tsk kanel till en smidig deg. Rulla degen till två längder, lägg på plåten och platta till en aning.

Steg 3

Pensling (bunke): Vispa upp 1 ägg i bunken och pensla längderna. Strö över ½ tsk kardemumma, ½ tsk kanel och ½ dl pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.