Facebookpixel Kalkonfilé med kronärtskocksröra och tomatsallad - Middagsfrid®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Kalkonfilé med kronärtskocksröra och tomatsallad

Nyheter

Se recept

En supersnabb rätt med lite helgkänsla, passar perfekt om ni också tänkt hinna med att fira Lucia på söndag. Vi har valt att koka potatisen för det går fortast, men givetvis går det även att rosta potatisen i ugnen.

Ingredienser

900 g potatis

1 msk oregano

2 msk neutral olja

1 msk kinesisk soja

600 g kalkonfilé

1 fp kronärtskockshjärtan i olja (290 g)

1 vitlöksklyfta

½ tsk sambla oelek

1 röd paprika

300 g tomater (2-3 st)

1 fp salladsmix 150 g

1 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Koka 900 g potatis.

Steg 2

Kalkonfilé (ugnsform 20 x 30 cm): Blanda 1 msk oregano, 2 msk neutral olja, 1 msk kinesisk soja, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i formen. Skär ca 600 g kalkonfilé i tre delar på längden och vänd ner i marinaden. Stek i mitten av ugnen i 15–20 min.

Steg 3

Kronärtskocksröra (bunke + stavmixer): Mixa 1 fp kronärtskockshjärtan med oljan (290 g), 1 pressad vitlöksklyfta, ½ tsk sambal oelek och 2 krm salt till en slät röra i bunken.

Steg 4

Sallad (skål): Tärna 1 röd paprika och klyfta 300 g tomater (2–3 st). Blanda grönsakerna, 1 fp salladsmix (150 g), 1 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger och 1 krm salt i skålen.

Steg 5

Skiva upp kalkonen och servera med potatisen, kronärtskocksröran och salladen.