Facebookpixel Indisk daal med röda linser och kokosmjölk - Middagsfrid ®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Indisk daal med röda linser och kokosmjölk

Indisk daal med röda linser och kokosmjölk

Vego

Se recept

En krämig indisk daal med syrlig yoghurt som passar perfekt nu på hösten när vädret blir kallare. Hela den här grytan går att förbereda och sedan värma upp när det är dags för middag, supersmidigt! Vänta dock med att vända ner spenaten i grytan till strax innan servering, smaklig måltid.

Instruktioner

Ingredienser

1 rödlök

300 g palsternacka

250 g morötter (2-3 st)

2 msk neutral olja

2 vitlöksklyftor

1 fp garam masala kryddmix (33 g)

1 msk tomatpuré

1 tsk gurkmeja

4 port. valfritt ris/gryn

1/2 fp torkade röda linser (200 g)

1 fp kokosmjölk (250 ml)

1 fp krossade tomater (390 g)

1 dl vispgrädde

1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)

1/2 romansallad

1 kålrabbi

1 msk olivolja

1/2 msk vitvinsvinäger

1/3 fp babyspenat (60 g)

2 1/2 dl turkisk yoghurt

Steg 1

Lök + kryddor (gryta): Skär 1 rödlök i tunna halvmånar. Skala och skär 300 g palsternacka och 150 g morötter (1–2 st) i 1 cm breda slantar. Hetta upp grytan med 2 msk neutral olja och fräs grönsakerna, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 fp garam masala kryddmix (33 g), 1 msk tomatpuré och 1 tsk gurkmeja på medelhög värme i 2 min.

Steg 2

Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

Steg 3

Indisk daal (gryta + lock): Tillsätt 3 dl vatten, ½ fp torkade röda linser (200 g), 1 fp kokosmjölk (250 ml), 1 fp krossade tomater (390 g), 1 dl vispgrädde, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1 ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i grytan och sjud under lock i ca 15 min.

Steg 4

Sallad (skål): Strimla ½ romansallad. Skala och skär 1 kålrabbi i små tärningar. Skala och grovriv 100 g morötter (1–2 st). Blanda grönsakerna med 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 1 krm salt i skålen.

Steg 5

Vänd ner 1/3 fp babyspenat (60 g) i grytan. Servera daalen med riset/grynen och 2 ½ dl turkisk yoghurt.