Facebookpixel Het färswok med mango- & limedressing - Middagsfrid ®

Få 200 kr rabatt på dina två första kassar med koden NY200. Läs mer om erbjudandet här.

Het färswok

Het färswok med mango- & limedressing

Kött

Se recept

En het färswok som serveras med äggnudlar, sesamfrön och en fräsch, syrlig dressing gjord på mango och lime. Smaklig måltid!

Instruktioner

Ingredienser

1 mango

2 lime

2 1/2 dl neutral olja

1/2 msk ingefära

1 1/2 msk japansk soja

1 msk honung

1 tsk sambal oelek

1 fp äggnudlar (200 g)

ca 500 g blandfärs

1 fp snacksmorötter (200g)

2 avokado

1/2 gurka

1 kruka koriander

1 fp sesamfrön (38 g)

Steg 1

Mango- & limedressing (stavmixer + mixerbunke): Skala och skär 1 mango i tärningar och lägg i bunken. Blanda i skalet och saften från 1 lime, ½ dl neutral olja, ½ msk ingefära, ½ msk japansk soja, 1 msk honung, 1 tsk salt och 1 tsk sambal oelek i bunken och mixa till en slät dressing.

Steg 2

Äggnudlar (kastrull): Koka 1 fp äggnudlar (200 g) enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 3

Färs (traktörpanna): Hetta upp pannan med 2 msk neutral olja och stek ca 500 g blandfärs på hög värme i ca 5 min.

Steg 4

Under tiden: Skär 1 fp snackmorötter (200 g) i ½–1 cm breda slantar. Tillsätt morötterna, 1 msk japansk soja och ½ tsk salt i pannan och fräs i ytterligare 3 min. Vänd ner nudlarna och låt allt bli varmt, ca 2 min.

Steg 5

Kalla grönsaker: Kärna ur och skär 2 avokado i tärningar. Skär ½ gurka i tunna halvmånar. Klyfta 1 lime.

Steg 6

Blanda mango- & limedressingen med färsblandningen i pannan. Toppa med avokadon, limeklyftorna, 1 kruka koriander och 1 fp sesamfrön (38 g).

test