Halloumistroganoff med morotssallad

Vego

Se recept

Instruktioner

Ingredienser

4 port valfritt ris/gryn

200 g gul lök (2-3 st)

300 g morötter (3-4 st)

1/2 zucchini

1 msk smör

2 vitlöksklyftor

1/2 dl tomatpuré

1 msk dijonsenap

1 fp krossade tomater

1 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk

400 g halloumi

1/2 gurka

2 msk olivolja

1 tsk ingefära

1 tsk vitvinsvinäger

Steg 1

Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

Steg 2

Stroganoff (traktörpanna + lock): Hacka 200 g gul lök (2–3 st). Skala och grovriv 300 g morötter (3–4 st). Skär ½ zucchini i små tärningar. Smält 1 msk smör i pannan och fräs löken, zucchinin och 1/3 av de rivna morötterna på medelhög värme i 2 min. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, ½ dl tomatpuré, 1 msk dijonsenap och 1 tsk salt. Låt fräsa ytterligare 2 min.

Steg 3

Tillsätt 1 fp krossade tomater (400 g), 1 ½ dl vispgrädde, ½ dl mjölk och låt sjuda under lock i 5 min.

Steg 4

Skär 400 g halloumi i 2 cm stora tärningar och rör ner i grytan. Rör om och låt sjuda ytterligare 5 min.

Steg 5

Sallad (skål): Tärna ½ gurka. Blanda gurkan med resten av de rivna morötterna i skålen. Ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk ingefära, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 krm salt.

Steg 6

Servera stroganoffen med riset/ grynen och salladen.