Halloumiburgare med snabb bea och picklad lök | Middagsfrid®

Halloumiburgare med snabb bea och picklad lök

Vego

Se recept

Ingredienser

900 g potatis

200 g snackmorötter

2 msk olivolja

1 1/2 tsk timjan

1/2 rödlök

1 msk + 1 tsk vitvinsvinäger

1/2 tsk socker

2 dl creme fraiche

1 msk dragon

1 avokado

1 kruka sallad

4 st brioche hamburgerbröd

1/2 zucchini

1 msk neutral olja

1 fp skivad halloumi

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Rostad potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 900 g potatis i 2 cm breda klyftor och lägg på plåten. Blanda med 1 fp snackmorötter (200 g), 2 msk olivolja, 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 2 krm svartpepar. Rosta i mitten av ugnen i 25 min.

Steg 2

Picklad rödlök (skål): Skär ½ rödlök i tunna halvmånar och blanda med 1 msk vitvinsvinäger och ½ tsk socker i skålen.

Steg 3

Snabb bea (skål): Blanda 2 dl crème fraiche, 1 msk dragon, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 krm salt i skålen.

Steg 4

Grönsaker (fat): Halvera 1 avokado och släng kärnan. Skiva den i tunna skivor. Dra av bladen från 1 kruka sallad. Lägg grönsakerna på fatet.

Steg 5

Värm 1 fp briochebröd (4 st) enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 6

Halloumi (grillpanna): Skär ½ zucchini i 1 cm tjocka skivor på längden, krydda med ½ tsk timjan och 2 krm salt. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek zucchinin på medelhög värme i 3 min. Tillsätt 1 fp skivad halloumi (200 g) i pannan och stek i 1–2 min/sida.

Steg 7

Bygg ihop burgarna med bröden, halloumin, zucchinin, grönsakerna ”bean” och löken. Servera med de rostade rotfrukterna.