Grillad teriyaki – & sesamkyckling med rödkålsallad

Fågel

Se recept

Ett omtyckt och busenkelt recept från vår Snabba Sommarkasse!

Ingredienser

900 g färskpotatis

1/2 fp teriyaki - & sesamsås (Santa Maria)

1/2 msk ingefära

600 g kycklingminutfilé

1 röd paprika

1/2 gurka

1 lime

1 msk olivolja

1 fp valfri salladsmix (150 g)

½ få strimlad rödkål (200 g)

1 kruka thaibasilika

2 dl matyoghurt

Steg 1

Sätt ugnen på 225°.

Steg 2

2. Koka 900 g potatis.

Steg 3

3. Kyckling (grill): Blanda ½ fp teriyaki- & sesamsås (125 ml), ½ msk ingefära och ½ tsk salt med ca 600 g kycklingminutfilé i formen. Grilla i 15–20 min.

Steg 4

4. Sallad (skål): Tärna 1 röd paprika och ½ gurka. Blanda skalet och saften från 1 lime, 1 msk olivolja och 2 krm salt i skålen och vänd ner grönsakerna, 1 fp salladsmix (150 g) och ½ fp strimlad rödkål (200 g).

Steg 5

5. Sås (skål): Finhacka 1 kruka thaibasilika. Blanda hälften av thaibasilikan med 2 dl matyoghurt och 2 krm salt i skålen.

Steg 6

6. Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, salladen, såsen och ½ fp teriyaki- & sesamsås (125 ml). Toppa med resten av thaibasilikan.