Garam masala kyckling

Garam masala-kyckling med mango chutney

Fågel

Se recept

Ingredienser

33 g garam masala krydda

2 msk neutral olja

1 fp mango chutney (350 g)

ca 600 g kycklinglårfilé

4 port. ris

2.5 dl turkisk yoghurt

1 krm cayennepeppar

250 g morötter

1 röd paprika

250 g körsbärstomater

1/2 gurka

1 kruka persilja

100 g pumpakärnor

Steg 1

Sätt ugnen på 225°. Garam masalakyckling (bunke + ugnsform 20 x 30 cm): Blanda garam masala krydda (33 g), 2 msk neutral olja, 2 msk mango chutney och ½ tsk salt i bunken. Vänd ner ca 600 g kycklinglårfilé i marinaden och lägg över i formen. Stek i mitten av ugnen i 20 min.

Steg 2

Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

Steg 3

Sås (skål): Blanda 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 msk mango chutney, 2 krm salt och 1 krm cayennepeppar i skålen.

Steg 4

Stekta grönsaker (traktörpanna): Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i 1 cm breda stavar. Strimla 1 röd paprika. Halvera ½ fp körsbärskvisttomater (250 g). Tärna ½ gurka. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek morötterna på medelhög värme i 3 min.

Steg 5

Tillsätt paprikan och 2 krm salt i pannan och stek i ytterligare 2 min. Rör ner tomaterna och gurkan och låt bli varmt i ca 1 min.

Steg 6

Finhacka 1 kruka persilja. Servera kycklingen med riset/grynen, såsen, de stekta grönsakerna och resten av mango chutneyn. Toppa med persiljan och ½ fp pumpakärnor (100 g).