Friterade fetaostbiffar

Friterade fetaostbiffar med rödbetstzatziki

Vego

Se recept

Ingredienser

2 fp fetaost

1 ägg

3 msk vetemjöl

1/2 citron

2 msk olivolja

1 krm cayennepeppar

4 port. valfritt gryn

1 fp förkokta rödbetor (500 g)

2 dl creme fraiche

1 vitlöksklyfta

1 tsk timjan

1.5 tsk honung

1/2 tsk rosmarin

1 tsk balsamvinäger

30 g salladslök

1/2 gurka

1 fänkål

1 fp ruccola

3 dl pankoströbröd

3 msk neutral olja

Steg 1

Biffar (bunke): Smula ner 2 fp fetaost (300 g) i bunken. Tillsätt 1 ägg, 3 msk vetemjöl, saften från ½ citon, 1 msk olivolja och 1 krm cayennepeppar i bunken och rör om till en smet.

Steg 2

Koka valfritt gryn (gärna kamutvete) till 4 personer.

Steg 3

Rödbetstzatziki (skål): Tärna 100 g förkokta rödbetor (ca 1–2 st) i 1 cm tärningar. Blanda rödbetorna med 2 dl crème fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk timjan, 1 tsk honung, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.

Steg 4

Sallad (serveringsfat + liten bunke): Blanda 1 msk olivolja, ½ tsk rosmarin, 1 tsk balsamvinäger, ½ tsk honung och 2 krm salt i bunken. Skär 400 g förkokta rödbetor, ¼ knippe salladslök (ca 30 g), ½ gurka och 1 fänkål i skivor. Lägg upp 1 fp ruccola (65 g) på fatet. Toppa med resten av grönsakerna och dressingen.

Steg 5

Biffar–fortsättning (tallrik + stekpanna): Häll ut 3 dl pankoströbröd på tallriken. Gör små ca 8 biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i pankon. Hetta upp pannnan med 3 msk neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/ sida. Så de blir gyllenbruna.

Steg 6

Servera biffarna med grynet, såsen och salladen.